Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilen giver kameraet baghjul

Mobilen giver kameraet baghjul

Kameraet overhales af mobiltelefonen. 60 procent af de nordmænd, som tog billeder i løbet af påsken, anvendte kameraet på en mobiltelefon.

Næsten halvdelen af alle nordmænd over 17 år tog i løbet af påsken et billede. Seks ud af ti anvendte mobiltelefonen, viser en ny undersøgelse lavet af InFact. Mobilkameraet anvendtes således oftere end det traditionelle kamera.

I forhold til den seneste højtid – julen – er det en stigning på 13 procentpoint. I julen var der langt flere, som tog billeder, men de, som tog billeder i både julen og påsken, anvendte i påsken i langt højere grad mobilkameraet.

Det er ikke overraskende specielt de unge mellem 18 og 24, der anvendte mobilkameraet, men i alle aldersklasser er der store stigninger. Hele 45 procent i aldersgruppen over 60 år anvendte i påsken mobilkameraet.

Gode kameraer i mange telefoner

I dag er de fleste mobiltelefoner udstyret med kamera, og selvom en del af disse kun indeholder beskedne kameraer, hvor billederne ikke egner sig til at udskrive, er der de seneste år kommet rigtigt gode kameratelefoner på markedet. Optikken, opløsningen og elektronikken er forbedret og kan i flere telefoner sagtens konkurrere med digitale kameraer.

Sidste år lancerede Sony Ericsson K800i med Sonys digitalkameramærke Cybershot. Siden er K810i og K550i kommet til serien. Også Nokia har lanceret telefoner med et godt kamera indbygget. Eksempelvis har den nye N95 hele 5 megapixel og Carl Zeiss optik. Ydermere har man adgang til en lang række kamerafunktioner og kan vælge mellem 7 forskellige fabriksindstillinger, som passer til forskellige situationer.

På trods af udviklingen i kvaliteten af mobilkameraer, og at hele 60 procent anvendte mobilkameraet til at tage billeder med, er det kun lidt over 20 procent, der tror på, at kameramobilerne vil presse digitalkameraet ud af markedet.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies