Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilen hjælper ordblinde

Mobilen hjælper ordblinde

Køreplaner, manualer, skilte, bøger, regninger, det er blot nogle eksempler på hvilke former for tekst man kan få oplæst med en ny dansk opfindelse til mobilen.

Programmet, som er til installation på mobiltelefoner, kan oversætte tekst til tale.

Står man foran et skilt, eller med et stykke papir som man ikke kan tyde, tages blot et billede af det. Mobiltelefonen kan derefter læse hvad der står og gengive det i tale.

Bagmændene bag dette projekt er konsortiet MELFO, der består af forskere fra Københavns Universitet og Statens Byggeforskningsinstitut, firmaerne Motto, Sensus, Hewlett Packard og Motorola. Projektet har blandt andet modtaget støtte fra Videnskabsministeriet.

Poul Erik Skov Christensen som er 3F’s forbundsformand, forventer at denne nye teknologi vil øge effektiviteten på arbejdspladserne. Til 3F fortæller han ”Jeg husker mange kolleger på byggepladserne, som havde problemer med at læse instruktioner og tegninger. Nu skal de bare tage et billede, og så bliver det hele læst op.”.

Idémand og initiativtager til MELFO-konsortiet er Flemming Ast. Han tøver ikke med at kalde denne ide for ”det mest banebrydende i mange år”.

Hvilke telefoner der er understøttet er endnu uvist.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies