Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilen kan blive lader-fri med solceller

Mobilen kan blive lader-fri med solceller

Solceller i skærmen på din smartphone kan gøre opladeren overflødig i fremtiden.

Et amerikansk universitet har udviklet en energikilde, som næsten er usynlig. I fremtiden er dyre solcelle-løsninger ikke nødvendige, i stedet kan husets vinduer erstattes med vinduer af solceller lavet af gennemsigtigt materiale. Det skriver Politiken.dk.

Hvis det står til forskere på University of California (UCLA) og fra California Nanosystems Institute, kan din smartphones skærm samtidig lade dens batteri.

Gennemsigtige solceller er ikke noget nyt, sidste år kom 3M med en gennemsigtig film til at klistre på vinduet,  og dermed omdanne dette til en solcelle. De nye solceller er dog langt mere gennemsigtige.

UCLA-solcellerne er 66 procent gennemsigtige, hvilket vil egne sig godt til de kontorbygninger der er i glas og stål, og i forvejen har tonede ruder.

Teknikken kan bruges i smartphones

Det videnskabelige tidsskrift ACS Nano har beskrevet, at med 66 procents gennemsigtighed vil solcellerne kunne bruges i det glas, som sidder foran på de smartphones mange af os render rundt med.

Dermed vil smartphonens skærm kunne ”samle energien op” fra solen.

Den største nyhed er næsten kostprisen på solcellerne og at disse nu produceres i hårdført glasagtig plastik. Det er specielt produktionsomkostningerne, der tidligere har været en stor hindring for udbredelsen af gennemsigtige solceller.

Hvis du vil vide mere, så kan du læse artiklen fra ACS Nano her.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

tln 25-07-2012 10:53:33

at den i Californien har en gennemsnitseffektivitet på 4% .Normale solceller har ca 12-15% samme sted.

Der er meget lang vej endnu! (hvert fald når vi snakker om energi, vandopvarmning er en helt anden sag)

Mvh en threehugger

0 0
Alfix 24-07-2012 13:03:12

Det er min faktisk allerede. Jeg koerer to solladere hjemme: en Powermonkey Extreme med et batteri paa 9600mah og en Solar Joos med knap 4800mah. De holder faktisk alle vore gadgets koerende: Blackberry Playbook, Lumia 900, Palm Pixi, HTC incredible S, Zune mp3'er og andet gejl koerende. Det er meget sjaeldent at vi bruger andet siden Solar Joos'en er kommet til. Nu mangler vi bare en stoerre der kan tage vores laptops.

PS: Naar jeg dj'er med mine 4 mp3'er og min playbook, saa er det altid ladet med solens dejlige kraefter. :)

0 0

Om brug af cookies