Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilen kan blive nøglen til din netbank

Mobilen kan blive nøglen til din netbank

Nordmændene kan bruge mobilen som sikkerhedsnøgle til netbanken. Løsningen kan også finde vej til Danmark, lyder vurderingen fra dansk teleekspert.

I Norge er mobiltelefonen ved at blive kørt ind som kundens adgangsnøgle til netbanken. Det skriver Computerworld.

Løsningen fungerer ved, at kunden indtaster sit mobilnummer og sin fødselsdato ved login. Herefter modtages en pinkode på mobiltelefonen, som bliver autoriseret via en speciel banknøgle, der ligger på sim-kortet. Det hele tager mindre end et minut.

- "Det er en fordel for både bankerne og kunderne. Du har din telefon med over alt, og sikkerheden i systemet er god. Samtidig er det en fordel for bankerne, fordi de slipper for at udsende papirkort eller USB-dungles med sikkerhedsnøgler," siger Future SIM project manager Lars Ingvard Hoff fra Telenor, der har været med til at udvikle løsningen, til Computerworld.

Dansk løsning kan være på vej

Nogle danske banker kræver, at du har en sikkerhedsnøgle liggende på din computer, mens andre har udstyret dig med et stykke papir, som du skal finde frem hver gang.

Ifølge telenalytiker John Strand fra Strand Consult vil der imidlertid ikke være de store tekniske problemer ved at indføre den norske løsning her i landet. Det kræver dog, at danskerne får nye simkort, som har indbygget den rette teknik.

- "Vi kunne godt gøre det samme i Danmark, men man kan sige, at man i Norge har den samme nøgle til alle banker, og det har vi jo ikke i Danmark. Der er forskellige nøgler til forskellige banker herhjemme," siger John Strand til Computerworld.

De danske banker arbejder i øjeblikket på en ny digital signatur, kaldet NemID, som inden udgangen af 2010 skal give danskerne en fælles banknøgle.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Ove Andersen 19-11-2009 11:50:19

Visse banker har da allerede denne mulighed.

F.eks. Lån&Spar Bank. Der kan du have et brugernavn og password du kan logge ind med. Hvis du benytter en mobilnøgle, så har du dit godkendte telefonnummer i din netbank, og du modtager en sms med en kode hver gang en transaktion eller lignende skal laves.

Godt nok er det ikke helt den samme løsning, men den ligner da meget..

0 0

Om brug af cookies