Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilen kan give børn fysiske og psykiske problemer

Mobilen kan give børn fysiske og psykiske problemer

Et nyt opråb mod børns stigende brug af mobiltelefoner kommer fra en svensk skolelæge. Hun mener, at kontant brug af mobilen kan give børnene psykiske problemer.

Konstant brug af mobilen kan give børn og unge fysiske og psykiske problemer. Det mener den svensske skolelæge, Ulla Palenius.
Konstant brug af mobilen kan give børn og unge fysiske og psykiske problemer. Det mener den svensske skolelæge, Ulla Palenius.

Den svenske skolelæge, Ulla Palenius, er oppe på barrikaderne, når det drejer sig om børns brug af mobiltelefoner. Ifølge hende har børn og unge svært ved at sætte grænser for deres eget forbrug, hvilket kan medføre, at de får alvorlige psykiske problemer.

Ulla Palenius udtaler sig på baggrund af sit arbejde som skolelæge. Hun oplever stadig oftere, at børn og unge lider af søvnløshed, som blandt andet skyldes deres store forbrug af SMS beskeder. Mobilen er med i seng i stedet for bamsen, og derfor er børnene reelt ”på” 24 timer i døgnet. Tanken om mobilen kan gøre, at et barn har svært ved at falde i søvn, hvilket kan have både fysiske og psykiske konsekvenser, hvis det står på i længere tid.

Det er netop denne stigende følelse af altid at skulle være til at få fat på, som gør, at børn og unge nemt får et afhængighedsforhold til deres mobiler. Og ifølge Ulla Palenius bliver det ikke bedre i fremtiden. Tværtimod frygter hun, at søvnløshed og koncentrationsbesvær vil blive endnu mere udbredt fremover, fordi børn i stadig yngre alder får deres første mobiltelefon.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies