Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilen kan skade børns hørelse

Mobilen kan skade børns hørelse

Danske og amerikanske forskere advarer forældre mod, at lade deres børn tale for meget i mobiltelefonen.

Forældre bør være varsomme med, hvor meget børnene taler i mobiltelefonen, sådan lyder meldingen fra en gruppe forskere på Aarhus Universitet, der sammen med amerikanske kollegaer på University of California har påvist der er en risiko for, at mobiltelefonen kan skade børn hørelse. Det skriver Ekstrabladet.dk.

 - ”Brugen af mobiltelefoner bliver hyppigere og hyppigere, også i barnealderen. Det, der er bekymrende ved børn i forhold til voksne, er, at deres organer ikke er fuldt udviklet, og at de måske er mere sårbare over for sådanne påvirkninger, end voksne er,” siger Jørn Olsen, professor ved Aarhus Universitet, til P4 Østjylland.

Undersøgelsen omfatter 50.000 børn og unge, der er blevet fulgt fra graviditeten og videre op i ungdomsårene. Jørn Olsen understreger, at der er en vis statistisk usikkerhed i undersøgelsen, men mener fortsat at forældre bør tænke sig om, inden de giver deres børn mobiltelefoner.

 - ”De resultater, man kan komme frem til, kunne måske tyde på, at det ville være en god idé at vente med at bruge mobiltelefoner, indtil børnene er lidt ældre, mere modne, udvoksede og måske lidt mindre sårbare over for påvirkningerne, end de helt små børn er,” siger Jørn Olsen.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies