Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilen kan spare dig for en dyr håndværkerregning

Mobilen kan spare dig for en dyr håndværkerregning

Når der skal bygges om, bygges til eller renoveres er der mange penge at spare, ved at gøre dele af arbejdet selv - og din mobil kan hjælpe dig!

Der findes mange gode apps med gør-det-selv råd og tips
Der findes mange gode apps med gør-det-selv råd og tips

Vi har alle set hvad der sker, når ”Gør-Det-Selv Gunnar” kaster sig ud i et projekt, han ikke har helt styr på. Enten bliver resultatet noget halvfærdigt makværk, eller også ender Gunnar med at bo meget længe i en solid omgang byggerod. Uanset hvad, er ingen af delene specielt tiltalende.

Selv det, der synes som simple opgaver som f.eks. skift af døre, vinduer, karme el. lign., kan ende i et mareridtsscenarie, hvis ikke man ved hvordan opgaven skal gribes an, hvad den omfatter og indebærer eller hvis man ikke har de rette værktøjer til sin disposition.

Brug din smartphone som vaterpas

Selvom det, at skifte døre og vinduer umiddelbart lyder ret let, så er det desværre set gang på gang, at resultatet ikke bliver optimalt. Derfor kan det være en god ide at læse diverse guides omkring hvordan man laver en korrekt opmåling af vinduer, eller for skifter vinduerne, hvis man vælger selv at kaste sig ud i projektet. Hos nogle af de større firmaer der handler med døre og vinduer, som f.eks. Sparvinduer.dk eller Jna.dk kan man læse en masse praktisk info og guides omkring netop det.

Mobilen er dit første værktøj

Når der skal renoveres i privaten er det en god idé, at konsultere sin mobiltelefon. Uanset om du har Apple, Android, Windows eller Blackberry, er diverse app stores fyldt med gode Gør-Det-Selv apps.

En app kan selvfølgelig ikke gøre arbejdet for dig, men den kan give dig indsigt i, hvad arbejdet omfatter og indebærer, og på den måde ruste dig i forhold til at træffe beslutning om hvorvidt du selv vil give dig i kast, eller om du skal have professionel hjælp fra start af.

Mange gange vil du kunne klare langt det meste selv, men selvom du måske ikke føler dig 100 % sikker og tryg ved at rive de gamle vinduer og døre, gulv- og loftsbrædder ned, så kan det være at du ved hjælp fra en app kan danne dig et overblik over hvad der skal gøres, og så gøre den første del af arbejdet selv.

Hvad der er sparet, det er som bekendt tjent, og med en håndværkers hyre taget i betragtning, giver det rigtig god mening, at barbere så mange timer af arbejdet som overhovedet muligt, og i alle henseender, at undersøge markedet for gode tilbud. Der kan nemlig være rigtig mange penge at spare.

Der er altid noget, du kan gøre selv

Hvis tanken om, at du selv begynder på Gør-Det-Selv arbejde skræmmer dig, så er det bedste råd nok, at du undlader at give dig i kast - men der er stadig ting du kan gøre, der kan hjælpe dig til at spare lidt penge.

Du kan nemlig gøre klar til håndværkerne, så de skal bruge minimal tid på at flytte eventuelle møbler, tæpper, lamper eller bogreoler for at kunne arbejde. Langt størstedelen af alle håndværkere kører på taxameter, så hvis der skal flyttes møbler eller fjernes billeder, går der hurtigt en eller flere ekstra timer på fakturaen.

Læs også: Du sparer ikke strøm ved at lukke dine apps ned hele tiden

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies