Mobilen kommer til at køre på vand

En underdivision af Samsung er klar med en teknologi, som gør, at vand og luft vil være nok til, at give mobiltelefonen strøm.

Mobilen kommer til at køre på vand

Det er Samsung Electro-Mechanics, som har udviklet en mikrobrændselscelle og hydrogen generator, som kører på vand. Vicepræsidenten for selskabet Oh Young-soo fortæller præcist, hvordan systemet fungerer.

 – "Når telefonen er tændt, reagerer metal og vand, og producerer hydrogen gas. Gassen bliver pumpet videre til brændselscellen, hvor den reagerer med oxygen i luften, og laver strøm", lyder det fra Oh.

Til sammenligning bruger lignende brændselsceller metanol i stedet for vand.

Cellen kan ifølge Samsung producere tre watts elektricitet, og kan uden problemer fungere i en mobiltelefon. Hvis brugeren bruger sin telefon fire timer om dagen, ville man skulle udskifte hydrogenpatronen i generatoren hver femte dag.

På lang sigt er planen dog, at udskiftning skal være unødvendig. Mobiltelefoner som kører på vand skal være, at finde på markedet i 2010.

Det sidste nye i fortællingen

Siden redaktionen kørte denne artikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden har holdt fast i temaet. Allerede d. 9/10/2007 kørte vi en opfølgning med en artikel der drejer sig om Avis afliver rygter om Google-mobil – Fortsættelsen om emnet kan læses her. Læs også seneste nyt om temaet ved at trykke her..