Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilen og Facebook bliver usikker i år

Mobilen og Facebook bliver usikker i år

Kyniske forretningsfolk truer sikkerheden på smartphones og sociale medier som Facebook.

Avancerede mobiltelefoner som Apple iPhone, HTC Touch Diamond og Nokias N-serie er i 2009 mål for cyberkriminelle. Det mener sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab.

Kaspersky Lab vurderer, at udbredelsen af sikkerhedsbrister vil øges, i takt med de avancerede mobiler bliver mere almindelige. Her i 2009 vil truslerne begynde at dukke op.

Er mobilen inficeret kan vira f.eks. sende sig selv videre til alle i adressebogen, foretage opkald til overtakserede numre i udlandet eller ganske simpelt sætte strømforbruget i vejret, så det i praksis bliver umuligt, at holde strøm på mobilen.

Frygt ikke nørder

Mobilkunderne skal ikke frygte de traditionelle nørder med briller og cola. Truslen kommer fra en mere uventet kant.

 - "I dag skal man ikke være nervøs for it-nørderne. Bagmændene er derimod top-professionelle forretningsfolk, som f.eks. lader vira indsamle e-mailadresser, som efterfølgende sælges til spammisbrug", fortæller Lars Elbæk Kristensen, corporate sales director i Kaspersky Lab, til Mobilsiden.dk

De nyeste versioner af antivirus og firewall programmer, kan udover at beskytte mod cyberkriminelle, også give oplysninger til ejeren om hvor mobilen befinder sig. Hvis ikke mobilen findes igen, kan den via en sms slettes totalt for alle data.

Pas på Facebook

I takt med udbredelsen af tjenester som Facebook, Youtube, Linkedin og Myspace vil forretningsfolk også forsøge at få skabt sikkerhedshuller til brugerne.

Man må derfor aldrig klikke på links fra ukendte modtagere eller tvivlsomme hjemmesider. Ét klik på et ondsindet link, kan inficere computeren eller mobiltelefonen.

Læs også:
Tip: Fem råd til mere sikker mobil
Indholdet på din mobil kan stjæles

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies