Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilen skader musikbranchen

Mobilen skader musikbranchen

Når børn sender musiknumre til hinanden via Bluetooth, overtræder de loven, da indehaveren af ophavsretten til musiknumrene ikke har givet tilladelse til det.

Når børn sender musiknumre til hinanden via Bluetooth, overtræder de loven.
Når børn sender musiknumre til hinanden via Bluetooth, overtræder de loven.

Undersøgelse viser, at en tredjedel af børn i 8 til 13 års alderen sender musiknumre til hinanden via mobiltelefon uden at vide, at dette er et brud på loven.

Firmaet bag denne undersøgelse, Intuitive Media, ser dog ingen grund til at anlægge sag mod de unge, da de jo ikke ved, at de gør noget ulovligt.

Ud af de 1500 unge, der deltog i undersøgelsen, var der en tredjedel, som tilkendegav, at de sender musiknumre via mobiltelefonen. Cirka 50 procent af de adspurgte, som ikke udveksler musik ved hjælp af mobilen, ville gerne prøve det i fremtiden.

Tidligere anså pladebranchen musikpirater på internettet som deres værste fjende, men ifølge denne undersøgelse, er det muligt at mobiltelefonen i fremtiden vil overgå musikpiraterne.

Justin Pearse, som satte ovennævnte undersøgelse i gang, mener, at udvekslingen af musik via mobiltelefoner vil være stadig stigende.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies