Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilen skal kunne holde til vejret

Mobilen skal kunne holde til vejret

Afgørelse: En sag fra Forbrugerklagenævnet viser, at mobiltelefoner skal kunne holde til at blive brugt i det danske vejr - uden at få en fugtskade.

Her et eksempel på fugtskade: Til venstre er den fugtskadede mobil, og til højre en mobil uden fugtskade.
Her et eksempel på fugtskade: Til venstre er den fugtskadede mobil, og til højre en mobil uden fugtskade.

Mobilkunderne oplever ofte at få begrundelsen "fugtskade", når en garanti-reparation af deres mobiltelefon bliver afvist.

Samme melding fik Diana Greves af forhandleren XP-Media ApS, da hendes telefon kom retur fra værkstedet. Hun vidste imidlertid, at hun ikke havde haft brugt telefonen, og indbragte derfor sagen for Forbrugerklagenævnet, der nu mener hendes sag er principiel. Det skriver FPN.dk

- "Vi taler jo ikke om, at telefonen skal kunne tåle at blive smidt i toilettet. Men mobiltelefoner sælges jo som noget, du har med dig overalt. Hverdagen indebærer skift i vejr og vind. Og det skal telefonen kunne holde til", siger chefkonsulent i Forbrugerrådet, Martin Salamon, til FPN.dk.

Ved klagen til Forbrugerklagenævnet vurderede en sagkyndig, at Diana Greves mobil ikke havde været udsat for væske, men at det var en materiale- eller fabrikationsfejl.

Det kan altså som kunde, godt svare sig at være vedholdende.

Forbrugerrådet anbefaler mobilkunderne at klage til Forbrugerklagenævnet, hvis de er overbevist om, at mobilen ikke har været udsat for fugt - men alligevel er blevet afvist af butikken med begrundelsen "fugtskade".

Generelt skal man dog være opmærksom på, at mobiltelefoner er sårbare overfor fugt, men at forretningerne ikke kan drages til ansvar for, at mobilen har været tabt i fx en vandpyt.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Ove Andersen 14-06-2010 17:36:30

I Japan har de forstået det - der er stor efterspørgsel efter vandtætte telefoner, og i.flg. [1] er en fjerdedel af telefoner solgt i Japan vandtætte.

Og det er blevet en god standard undskyldning fra firmaernes side, at telefonen er vandskadet.. De fleste tror på det, og i rigtigt mange tilfælde, har coveret aldrig været pillet af.

[1] handler om vandtætte højtalere.

[1] http://ing.dk/artikel/109599-vandtaet-hoejttaler-til-mobilen

0 0
Stefan 14-06-2010 07:38:44

Skal de folk som ikke kan behandle deres telefoner ordentligt, få at vide at de skal købe sig en Sonim eller lign.? Hvis telefonerne skal kunne holde til så meget mere end hvad almindeligt elektronik skal kunne holde til, vil det jo involvere at der skal bruges bedre komponenter... Og så bliver prisen presset opad!
Så kommer folk frem og brokker sig over at deres telefoner er alt for dyre, og det vil de ikke betale for. Så kan de skifte leverandør igen, og bruge nogle billige komponenter osv.
Der laves telefoner som kan klare vind og vejr. Lad nu være med at forvente at din iPhone (eller lignende) kan klare samme tur som en Sonim.

0 0
engelbrcht 11-06-2010 15:39:37

folk der bruger deres telefon når det regner, kan ikke forvente at den normale garenti skal dække det,det er jo dem selv der har udsat den for risikoen for regn/vand, det næste må vel blive at man også skal forvente at den skal kunne tåle at blive kastet rundt med i skolen, da det gør man jo med andre ting, folk må til at vågne op og indse, at en mobil er ikke et stykke legetøj, men et stykke elektronik man skal passe på!!!!!

0 0

Om brug af cookies