Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilen som kreditkort vinder frem

Mobilen som kreditkort vinder frem

Stadig flere og flere mennesker benytter mobilen, som et betalingsmiddel verden over. I 2008 når brugerantallet op på 33 millioner.

Friske tal fra analysefirmaet Gartner estimerer, at der på verdensplan i dag er cirka 33 millioner brugere, der anvender mobilen, som betalingmiddel. Brugerantallet forventes, at stige til hele 103,9 millioner i løbet af de næste tre år.

Når man taler om mobilen som betalingsmiddel, er den helt store vinder SMS-beskeden. Dette regner man også med, vil være gældende i 2011.

I øjeblikket findes de fleste brugere i Asien og i landene omkring Stillehavet, idet der her er hele 28 millioner brugere ud af de 33. I Vesteuropa er der omkring 500.000 brugere, og i Nordamerika befinder der sig 1 million brugere.

Man forventer, at der i de kommende år, stadig vil være flest brugere i Asien. Det skyldes, at det var her servicen først blev introduceret, samt at betalingen er mere udbredt, i form af steder, hvor man kan benytte mobilen som betalingsmiddel, og desuden er den asiatiske forbruger mere åben overfor, at benytte sig af nye tekniske finesser og applikationer.

Sammenlignet med Asien hersker der i Nordamerika og Vesteuropa en tendens til, at man er mere sensitiv overfor sikkerhed, hvorfor udviklingen her er på et lavere stadie. Men Gartner forudser dog, at der vil komme, langt flere brugere fra USA og Vesteuropa i løbet af de næste år.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies