Mobilen stjæler din nattesøvn

Soveværelset bør være forbeholdt seksuelt samvær og søvn, sådan lyder det fra UiB-forsker Ståle Pallesen.

Mobilen stjæler din nattesøvn

En undersøgelse fra Universitetet i Bergen (UiB) bekræfter det, som mange tidligere undersøgelser også er kommet frem til, nemlig at mobiltelefonen stjæler nattesøvnen. I forsøget UiB har foretaget, deltog 532 studenter i alderen 18-39 år, der alle studerer i Norge. Det skriver amobil.no.

Forskerne bag studiet er ikke i tvivl om, at de studerende ville have fået en bedre søvn, hvis de ikke havde brugt deres mobiltelefon i sengen. 90 procent af deltagerne i undersøgelsen svarede, at de mindst en gang om ugen enten surfer, ser film eller sender mails efter de har lagt sig til rette under dynen – og her bruger størstedelen mobiltelefonen.

 – ”Undersøgelsen viste, at der er en klar sammenhæng mellem surfing på mobil og/eller PC og søvnproblemer,” fortæller Ståle Pallesen.

Måske derfor findes der også mange søvnapplikationer, hvis formål er at hjælpe dig til at sove bedre.

Undersøgelsen viste også, at B-mennesker bruger mere tid på sociale medier m.v. når de har lagt sig under dynen end A-mennesker.

 – ”Soveværelset bør være forbeholdt sex og søvn,” slutter Ståle Pallesen.

Mobilen kan i øvrigt afgive mellem 30 og 50 lux, hvilket er omkring halvdelen af hvad en almindeligt oplyst stue gør – og dette er nok til at forsinke det biologiske ur.

Seneste nyt om Mobiltelefon

Siden redaktionen publicerede denne artikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden kunne ikke slippe historien. 14/11/2013 postede redaktionen en ny vinkel med artiklen; Brug din mobil og tablet under hele flyveturen – Du kan læse det videre forløb her. Få også seneste nyt om emnet her.