Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilen truer ikke flysikkerheden

Mobilen truer ikke flysikkerheden

Måske bliver det i fremtiden tilladt at holde mobilen tændt under flyvning. En flyproducent punkterer nu myten om, at mobilsignaler forstyrrer flyvningen.

Måske er det alligevel ikke farligt at tale i telefon under flyvning.

I hvert tilfælde ikke, hvis man skal tro topchef hos flyproducenten Embraer, Luiz Carlos Aguiar, der har særligt ansvar for forsvar og sikkerhed.

Embraer har produceret over 5.000 fly, og i følge topchefen er der ingen tegn på, at mobiltelefoner forstyrrer flysikkerheden.

Under en konference i Rio de Janeiro svarede Aguiar på spørgsmålet, stillet af konfrencieren:

-”Der er ingen mulighed for at forstyrre flysikkerheden med elektronisk udstyr. Ingen mulighed. Det har vi lavet nok tests til at kunne sige med sikkerhed.”

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Nikolaj 04-05-2011 14:24:09

Mobiler kan ikke forstyrre elektronikken i fly....Der er da allerede selskaber der tillader brugen af data på deres ruter. Og når nu en flyproducent stiller sig op og siger at der ikke er noget om snakken. Hvorfor så blive ved med at tvivle ? Det er fandme ligesom den evindeligt latterlige diskution i usa om hvorvidt obama er amerikaner eller ej....Kom videre..

0 0
Henrikmand 04-05-2011 12:00:56

Det er selvfølgelig fint nok, at man kan give lov til det. Men er det overhovedet praktisk muligt?

Ved længere flyvninger ligger flyet typisk i en højde på 6 - 10 km. Jeg tror ikke der er nogen sendemaster, der rækker helt derop.

Så spoørgsmålet er, om det ikke er fuldstændig ligegyldigt?

Det signal, som kan genere (og som nu viser sig ikke at gøre det alligevel), må være telefonernes søgning efter et brugbart signal.

0 0
Allan 04-05-2011 12:43:04

Der når vist ikke mange brugbare signaler 6-10 km op i luften, og de fleste antenner er jo tiltet nedad for at få bedre signal på jorden.

Derudover mener jeg ikke at GSM understøtter hastigheder over ca. 250 km/t, men måske det er noget andet med 3G.

Det er vist rigtigt at mobilens søgning efter et brugbart net genererer de stærkeste signaler, der måske kan forstyrre andet elektronik i et fly og disse signaler vil jo netop være til stede i stort tal i et fly, hvis man tillod mobiler, da ingen af dem kan finde et brugbart netværk.

0 0
David K 04-05-2011 11:13:55

Jeg håber ikke samtale i mobiltelefon, etc. bliver lovligt i fly, det ville bare gøre turen værre for os andre. Så skulle man i hvert fald indføre stillezoner / snakkezoner som i togene.

0 0
Zeb 04-05-2011 11:23:21

Præcis

Jeg har hørt masser af gange nu at det ikke er farligt, det er mest noget med at flyselskaberne gerne vil tjene penge på deres indbyggede satellit telefoner, og teleselskaberne helst ikke vil have en telefon der hopper fra mast til mast alt for hurtigt fordi det vist stresser nettet eller noget i den retning.

Men for pokker da jeg vil håbe det ikke bliver tilladt så vi ikke skal høre på folk der ævler løs i timevis. Det er slemt nok i tog og bus pt. med folk der højlydt snakker i telefon så hele bussen kan høre det.

0 0

Om brug af cookies