Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobiler er alligevel ikke årsag til biers dødsfald

Mobiler er alligevel ikke årsag til biers dødsfald

De tyske forskere, som stod bag undersøgelsen, kalder historien for en forkert udlægning fra en overivrig journalist.

Mobilsiden.dk har tidligere omtalt, at mobiltelefonen kunne være årsag til dødsfald blandt bier. Strålerne fra mobiltelefoner skulle angiveligt have været årsag til forstyrrelser i biernes evne til at navigere. Men de tyske forskere, som stod bag undersøgelsen, afviser nu mediernes udlægning af deres arbejde.

Det var den engelske avis The Independent, der først bragte historien om sammenhængen mellem mobilstråling og bidød. Men forskerne blev aldrig kontaktet af den engelske journalist. Forskerne bag undersøgelsen har derfor siden fejlfortolkningen af deres arbejde haft travlt med at forklare deres arbejde.

Journalisten troede, at studiet omhandlede mobiltelefoner, men egentligt undersøgte de tyske forskere, hvordan elektromagnetiske felter omkring trådløse hjemmetelefoner påvirkede bierne. Strålingen fra disse trådløse hjemmetelefoner og mobiltelefoner er ifølge forskerne vidt forskellige. Undersøgelsen kan derfor ikke sige noget om elektromagnetiske felter generelt, da undersøgelsen er alt for lille til dette.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies