Mobiler fra Sony Ericsson og Nokia har høj stråling

En netop offentliggjort liste viser, at Nokia og primært Sony Ericsson producerer mobiler med høj stråling.

Mobiler fra Sony Ericsson og Nokia har høj stråling

En dugfrisk opgørelse viser, at Sony Ericsson har otte modeller med på top10-listen over de mobiler, der udsender mest stråling.

Det er dog ikke kun Sony Ericsson, den er gal med, Nokia ligger med to af sine mobiltelefoner på en henholdsvis tredje og niende plads.

Hvorvidt stråling er farligt, har været et omdiskuteret emne i mange år uden noget egentlig facit. Faktum er dog, at ingen af mobiltelefonerne i top-10 overstiger den værdi, der er bestemt ved lov, og som EU kræver.

At Sony Ericsson ‘topper’ listen, kommer som en overraskelse for markedschef, Erik Sandmark, fra Sony Ericsson. Men han påpeger i samme åndedrag, at Sony Ericsson klart overholder de krav, der stilles i EU. Endvidere udtaler han, at forskellene i strålingen mellem mobiltelefonerne synes små for ham.

Emnets videre forløb

Siden vi kørte denne historie er der kommet nyt i sagen. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. 29/4/2008 gik vi videre med sagen; TDC introducerer Samtale Family – Forstættelsen i sagen kan læses her. Vi har fastholdt interessen for emnet. Læs de sidste nyheder om Mobiltelefon..