Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilforfalskninger

Mobilforfalskninger

Det asiatiske markedet er kendt for stedet, hvor man nemt kan få fat i piratkopier af de nyest computerspil og film. Nu er turen kommet mobiltelefoner.

Find fem fejl! Til venstre ses den originale W800i og til højre kopi-mobilen ved navn W800C.
Find fem fejl! Til venstre ses den originale W800i og til højre kopi-mobilen ved navn W800C.

Piratkopiering er ikke længere kun forbeholdt computerspil, film eller musik. Ifølge dinside.no er falske kopier af mobiltelefoner det hotteste lige nu på det asiatiske marked.

Der er især Sony Ericsson walkman telefon W800i, der er blevet kopieret i stor stil. Den er meget populær blandt asiatere.

Det er virksomheden bag varemærket Music King, der er kommet i søgelyset for deres kopi af W800i.

Umiddelbart ligner de to modeller på billedet hinanden – men der er få forskelle. Blandt andet må kopi-varemærket ikke have Sony Ericssons logo på mobilen. Det ser også ud til, at mobilen er lidt højere samt tasterne på kopien er en anden farve end originalen.

Kan du se forskellen?
Kan du se forskellen?

Ikke kun W800i

Det er ikke kun Sony Ericssons W800i, der bliver udsat for grov design-kopiering på det asiatiske marked. Andre modeller får også turen, og man kan jo spørge om, der overhovedet findes nogen ægte mobiltelefoner på det asiatiske marked længere.

Læg især mærke til forfalskningen af Nokias 7200 (yderst til venstre). Den ligner til forveksling den originale, men nu er der blot kommet en antenne på.

I blandt producenter på mobilmarkedet har der i en rum tid verseret rygter om, at den taiwanske producent HTC, som står bag Qtek-modellerne, også låner lige lovligt meget fra konkurrenternes design.

Men nogen grov kopiering kan man ikke anklage HTC for. De har blot lånt lidt af det gode fra flere forskellige designs, og samlet til deres helt eget design – og det er ikke ulovligt.

Er det ulovligt?

Man kan så diskutere om det eksempelvis Music King gør, er lovligt. Selv mener producenten, at de ikke har gjort noget galt. Og idet de ikke har påklistret logoer fra de designs de har lånt på deres mobiler, mener de selv, at de har ryggen fri.

Det kan nu godt være, at blandt andet Sony Ericsson og Nokia ikke er af samme holdning.

W800c, som kopien fra Music King kaldes, hævdes at have samme specifikationer som originalen. Dog må den selvfølgelig ikke indeholde det samme software som W800i, men ifølge producenten vil kopi-mobilen have samme multimedie funktioner som originalen.

Der hvor det bliver interessant for os forbrugere, er prisen for plagiatet. Virksomheden bag Music King tager blot 25 procent af hvad en W800i koster for deres W800c.

Det har været svært for Sony Ericsson at følge med efterspørgslen på deres modeller. Især W800i har været i meget høj kurs hos forbrugerne.

Derfor er der også et stort hul, der skal dækkes, og det er nok her producenten bag Music King ser en guldgrube.

Hvorvidt mobilproducenten Sony Ericsson billiger dette, er tvivlsomt.

Kilde: Dinside.no

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies