Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilgiganter er kommet i økonomisk modvind

Mobilgiganter er kommet i økonomisk modvind

To af de store spillere på mobilmarkedet kan se indtjeningen styrtdykke.

Både Nokia og Sony Ericsson oplever økonomisk tilbagegang. Det ligger fast efter mobilgiganternes kvartalsregnskaber blev offentliggjort i dag.

Ifølge epn.dk er Nokias indtjening faldet fra 8,3 mia. kr. til 2,8 mia. kr. Det betyder, at bundlinien er blevet reduceret med hele 66 procent.

Det finske selskab, der er verdens største producent af mobiltelefoner, har det seneste kvartal omsat for 74 mia. kr., hvilket er 24 pct. mindre end i samme kvartal 2008.

- "Nokia har leveret en solid præstation i endnu et vanskeligt kvartal. Vi har øget vores andel af det globale marked for mobiltelefoner til 38 procent. Konkurrencen er fortsat hård, men samlet set er faldet i efterspørgslen ved at flade ud," siger Olli-Pekka Kallasvuo, adm. direktør for Nokia ifølge epn.dk

Sony Ericsson har milliard-underskud - igen

Nokia er tydeligt mærket af krisen, men situationen er værre for konkurrenten Sony Ericsson, som for fjerde kvartal i træk må melde om underskud.

Ifølge dr.dk var underskuddet denne gang på 213 millioner euro - det svarer til 1,6 milliarder danske kroner.

Sony Ericsson har annonceret, at selskabet er midt i en større fyringsrunde, hvor 2350 ud af 4000 afskedigelser indtil videre er blevet gennemført.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies