Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilkameraer rykker for vildt - digikameraer på vej ud

Mobilkameraer rykker for vildt - digikameraer på vej ud

Mobiltelefoner med 2 megapixel kamera glider stille og roligt i baggrunden. Scenen bliver nu indtaget af 3,2 megapixel-mobilerne, snart følger 5 megapixel. Optikken får nu også et spark bagi.

Måned for måned bliver mobiltelefonerne mere og mere avancerede.

Som tiden går, forsvinder grænserne mellem de elektroniske enheder. Lommeradioen og mp3-afspilleren er allerede på vej til elektronik-kirkegården. Digitalkameraet banker, som den næste, på ’Skt. Peters port’.

Markedet har en række gode kamera-mobiltelefoner fra de forskellige producenter. Standard-opløsningen på kameraerne er fra 2.0 til 3,2 megapixels. Det giver hæderlige fotos, der sagtens kan fremkaldes i størrelsen 10x15 cm. Især udendørsbilleder klarer sig rigtig godt, mens indendørs-fotos stadig hænger i bremsen. Så til konfirmationen eller fødselsdagen er man stadig afhængig af et rigtigt kamera.

Fem megapixel på vej

Næste skridt fra mobilproducenterne hedder fem megapixel – det sker blandt andet med Nokia N95.

Med denne opløsning bliver nødvendigheden af rigtige digitale kameraer gradvist mindre.

Nokia N95 forventes at ligge klar i de danske butikker i løbet af første kvartal af 2007 til en pris på omkring 4.000-5.000 danske kroner.

Digitalkamera stadig bedst

Ingen tvivl om at et rigtigt digitalkamera på mange områder stadig er bedst. Det har flere pixels, og ikke mindst bedre optik. For hvad gavner det at have mange pixels i en mobil, hvis linsen er lavet af uigennemsigtigt plastik?

Den store fordel ved et rigtigt kamera er, at det langt hurtigere tager billedet, når man trykker på knappen. Det er også hurtigere klar til næste billede.

Samarbejder med de kendte

Det nyeste på mobil-kamerafronten er, at producenterne samarbejder med andre varemærker om optikken.

Nokia har introduceret optik fra Carl Zeiss (verdens bedste optikfirma, red.), Sony Ericsson giver nogle af deres modeller det prestigefulde kvalitetsstempel ”Cybershot”, og nu følger LG trop. De har indgået samarbejde med optikproducenten Schneider-Kreuznach. Samarbejdet blev offentliggjort sammen med præsentationen af modellen LG Shine.

På toppen af alt dette kommer begreber som autofokus og billedstabilisator, som er med til at forbedre billeder fra mobiltelefoner betragteligt. Især autofokus kan skabe rigtig gode resultater.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies