Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilkøbet bliver udsat

Mobilkøbet bliver udsat

Salget af mobiltelefoner falder, viser tal fra IDC.

Finanskrisen mærkes mere og mere. Nu kan den vesteuropæiske mobilindustri for alvor mærke følgerne af den globale finanskrise, skriver Computerworld.

I årets tredje kvartal faldt salget af mobiltelefoner med otte procent i forhold til tilsvarende kvartal i 2007.

Salget af smartphones er derimod steget med 58 procent i tredje kvartal i år sammenlignet med samme periode sidste år. Dette skyldes blandt andet lanceringen af iPhone, som udkom i 15 europæiske lande i juli måned.

Nokia er stadigvæk markedets førende mobilproducent med en andel på næsten 35 procent, men de mister dog terræn til Samsung, der nu har godt 28 procent af markedet. Med 15 procent følger Sony Ericsson efter på en tredje plads.

Tallene stammer fra analysehuset IDC.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

JB 07-11-2008 17:06:06

Nu skriver I ikke de eksakte tal, men kan det ikke bare være at salget af almindelige mobiltelefoner falder, FORDI salget af smartphones stiger?

Hvad var de samlede salgstal for mobiltelefoner+smartphones i hhv. 3. kvartal 2007 og 3. kvartal 2008?

0 0
Mobilsiden.dk 07-11-2008 18:40:08

Hej JB. Jeg tror det skal ses i sammenhæng med, at der sælges langt flere amindelige mobiler end smartphones. Derfor er det lettere procentmæssigt at få smartphonesalget til at "eksplodere". Men man kan ikke sige, at når salget af almindelige mobiler falder så stiger smartphonesalget.

0 0
JB 07-11-2008 21:23:41

Igen vil jeg nok sige; lad os få nogle tal på bordet. :o)

Det er jo ikke fordi at salget af mobiltelefoner er faldet 10 % og salget af smartphones er steget 10 % - havde det været det ville jeg give dig helt ret i at man ikke kan sammenligne dem, fordi antallet af mobiltelefoner er langt større.

Men nu er salget af smartphones altså steget 58 %, mens salget af mobiltelefoner kun er faldet med 8 %. Altså skal vi bruge salgstallene, for at kunne sammenligne.

Desuden er det ikke et uafhængigt analyseinstitut, men Computerworlds eget analyseinstitut, så det giver dem jo mulighed for at vinkle analysen, som de har lyst...

0 0
Mobilsiden.dk 07-11-2008 22:08:25

Oh jo - du har ret.... Nu er der jo tale om citathistorie. Derfor må vi vist hellere linke til Computerworld, hvis der her er detaljer som ikke er med i vores version: http://www.computerworld.dk/art/48761

0 0

Om brug af cookies