Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilmarkedet 2015: Flugt fra Sony og HTC til Huawei

Mobilmarkedet 2015: Flugt fra Sony og HTC til Huawei

Kinesiske mobilproducenter stormer frem på bekostning af etablerede selskaber som Sony og HTC

Etablerede mobilproducenter bliver i stigende grad udfordret af kinesiske selskaber - det er den klare tendens i analysebureauet Kantar ComTech seneste opgørelse over mobilmarkedet i Europas fem største aftagere af smartphones: Tyskland, Storbritannien, Frankrig, Spanien og Italien.

Her fremgår det at det kniber for især HTC og Sony i kampen om købernes gunst, mens kinesiske producenter som Huawei, BQ og Motorola overtager kunder fra dem.

For de to sydkoreanske producenter Samsung og LG, er billedet mere sammensat, der afgives fortsat kunder til de kinesiske producenter, men overtages samtidig nye købere fra Sony og HTC.

Læs også: HTC bløder mindre i seneste regnskab

Kinesiske mærker som Huawei, BQ og Motorola stjæler kunder fra etablerede Android-producenter
Kinesiske mærker som Huawei, BQ og Motorola stjæler kunder fra etablerede Android-producenter

2016 bliver et svært år for Sony og HTC

Der er heller ikke meget der tyder på, at udviklingen kan vendes i 2016 for Sony og HTC. Mens Samsung og LG allerede har annonceret lanceringen af deres respektive toptelefoner for 2016, Samsung Galaxy S7 og LG G5, er HTC sene ude med deres flagskib for 2016, en telefon der fortsat kun lever på rygtebasis.

Sony kan samtidig frygtes at score et selvmål, med de nyligt annoncerede Xperia X modeller, der fjerner fokus fra selskabets Z5-topmobiler fra efteråret, mens X-afløserne først forventes at være salgsklar til maj.

Se også: Første kig på Sony Xperia X [WEB-TV]

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies