Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilmobning er kommet på skoleskemaet

Mobilmobning er kommet på skoleskemaet

Omkring 200 danske skoleklasser har indlemmet et computerspil, der lærer de unge om god mobilstil, i undervisningen. Børnene forstår ikke, at deres mobilvaner kan skade andre, lyder det fra børnepsykolog.

Kampen imod mobilmobning blandt børn og unge har fundet vej til skoleskemaet. Således har cirka 200 folkeskoleklasser indtil videre valgt at sætte fokus på problemet igennem computerspillet ”Go’ Mobilstil”, som diskuterer en række dilemmaer i unges brug af mobiltelefoner.

Telekommunikationsindustrien (TI), som står bag projektet, er glade for, at en del af landets skoler har taget spillet i brug. Alligevel er direktør Ib Tolstrup ikke fuldt tilfreds.

- ”Vi har sendt materiale ud til cirka 2000 skoler. Set i det perspektiv er et par hundrede ikke nok. Vi så selvfølgelig gerne, at tallet nærmere var et par tusinde,” siger Ib Tolstrup til Mobilsiden.dk

Psykolog: Børn skal lære god mobilbrug for at forstå det

Børnepsykolog Jo Michelsen har oplevet mange tilfælde, hvor børn og unge er blevet hårdt ramt af mobning via mobiltelefonen. Hun mener, at skolernes brug af ”Go’ Mobilstil” er positivt for udviklingen.

- ”Jeg tror, at det vil have en virkning på de fleste. Andre vil sige, at de ikke vil høre på det moralske pladder. Men det er ikke mange,” siger Jo Michelsen til Mobilsiden.dk

Hun understreger dog, at det er vigtigt, at lærerne deltager aktivt i projektet og ikke blot efterlader børnene foran computerskærmen.

- ”Det virker bedst, når der også er en voksen, der tager det op og forklarer, hvordan man opfører sig. Børn forstår ikke rigtig, hvad det handler om. De opdager ikke, at en tekst i en sms kan få en skadelig virkning. De skal lære det, ligesom de lærer så meget andet i opdragelsen,” siger Jo Michelsen.

Du kan finde spillet på www.gomobilstil.dk, hvor der også er gode råd at hente for forældrene.

Læs også
Mobilspil: Spil skal lære børn god mobilstil

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies