Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilmobning - et stigende problem

Mobilmobning - et stigende problem

Ny undersøgelse viser, at antallet af danske børn, som mobbes over mobilen, er mere en fordoblet indenfor de sidste to år. Sms’erne bruges til at sende trusler og tilsvine andre børn.

Ny undersøgelse viser, at antallet af danske børn, som mobbes over mobilen, er mere en fordoblet indenfor de sidste to år.
Ny undersøgelse viser, at antallet af danske børn, som mobbes over mobilen, er mere en fordoblet indenfor de sidste to år.

13 procent af de adspurgte elever i 5. klasser landet over er blevet udsat for mobilmobning.

I 2004 foretog Børnerådet en tilsvarende undersøgelse, og resultatet var dengang, at 5 procent af eleverne i 7. klasse var blevet mobbet over mobiltelefonen.

Børnerådet har talt med cirka 1.100 femteklasseelever landet rundt, og tilsyneladende er børnene bevidste om, at mobilen benyttes til mobilmobning og ikke blot til at ringe til venner og veninder Ifølge fuldmægtig i Børnerådet, sender de unge sms’er med trusler og tilsvininger såsom: ’Jeg kommer og fucker din mor’, hvilket dog hører til i den helt grove afdeling.

Problemet ved denne type mobning er, at de mobbede aldrig har ’fri’. Mobningen foregår ikke udelukkende i skoletiden, men nu også i det der burde være ens fritid. Hvis de mobbede vælger at slukke deres mobiler for at få et pusterum for mobningen, afskærer de sig samtidig fra det sociale netværk, de har igennem mobiltelefonen.

Børnepanel om mobning

Som et tiltag for at bekæmpe mobilmobningen er Børnerådet gået ind i et samarbejde med Tele2, hvor parterne har sammensat et børnepanel, der i den kommende tid vil tage rundt på landets skoler for at informere om mobilmobning.

I den forbindelse er man interesseret i, at eleverne på de forskellige skoler kommet med eventuelle løsningsforslag på mobningsproblemet.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies