Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilmusik er et hit: Vi køber det som aldrig før

Mobilmusik er et hit: Vi køber det som aldrig før

Mobilmusik er blevet en rigtig sællert. Nye tal viser, at vores norske naboer i 2005 købte hele syv gange så mange ringetoner til mobilen som CD-singler til anlægget.

Siden lanceringen i starten af november, 2005, har Aspiro solgt hele 38.000 ringetoner – alene af sangen ”Hung Up”.
Siden lanceringen i starten af november, 2005, har Aspiro solgt hele 38.000 ringetoner – alene af sangen ”Hung Up”.

Det er ikke en nyhed, at det er populært at købe ringetoner på nettet. Men ingen havde turde spå, at salget af musik til mobilen ville få så meget vind i sejlene, som det rent faktisk er tilfældet.

Eksplosivt salg af mobil-ringetoner

En ny undersøgelse viser, at den norske udbyder Aspiro har solgt syv gange så mange ringetoner til mobilen, som pladebranchen har solgt CD-singler. Og det er slet ikke så få. Det svarer faktisk til, at nordmændene har købt hele 3,7 millioner ringetoner i det forgangne år imod sølle 500.000 CD-singler.

Her på Mobilsiden.dk tror vi, det eksplosive salg i ringetoner hænger sammen med, at mobilen er blevet hvermandseje. De små telefoner er med os over alt, og deres design er med til at tegne et billede af, hvem vi er. Det samme gør sig gældende for lydsiden.

Når mobiltelefonen ringer vil vi gerne have, at ringetonen fortæller, hvilken type menneske vi er eller gerne vil være. Det er derfor slet ikke ligegyldigt for vores image, om det er den nye med James Blunt eller den evindelige Nokia-tune, der toner frem, når telefonen ringer.

Madonna er et hit

Det er kun ekstra mel på Aspiros mølle, at sange som Madonnas nyeste hits kan fås som ringetoner. Siden lanceringen i starten af november, 2005, har Aspiro solgt hele 38.000 ringetoner – alene af sangen ”Hung Up”.

Hos Aspiro er man naturligvis glade for udviklingen, og man forventer, at salget af musiktjenester til mobilen vil stige endnu mere i fremtiden. Det skyldes blandt andet, at det med tiden vil blive endnu nemmere at købe ringetonerne direkte fra mobilen. Desuden er det planen, at også mobilforhandlerne skal fremme salget af musiktjenester til mobilen.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her



Om brug af cookies