Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilnet 4 X hurtigere end 4G LTE testes i Sverige

Mobilnet 4 X hurtigere end 4G LTE testes i Sverige

Verdens største producent af mobil-netværksudstyr, Ericsson, tester lige nu fremtidens LTE-Advanced netværk i Sverige.

I det meste af verden er dækningen med LTE stadigvæk meget begrænset, og antallet af telefoner/modems med LTE , som kan købes i Danmark, kan endnu næsten tælles på én hånd. Det afholder dog ikke udstyrsproducenten Ericsson fra allerede nu at testet fremtidens LTE netværk.

I øjeblikket tester netværksproducenten Ericsson i samarbejde med Post- och Telestyrelsen, den svenske pendant til IT & Telestyrelsen , et LTE-Advanced netværk i Sverige.

LTE-Advanced er efterfølgeren til LTE, og den nye LTE version giver op til 10 gange højere hastigheder sammenlignet med den nuværende version af LTE, der i øjeblikket bliver rullet ud i blandt andet Danmark.

Dermed kan forbrugere forvente hastigheder langt over 100 Mbit i download, som er det teoretiske loft på den nuværende LTE teknologi.

I Sverige tester Ericsson for første gang LTE-Advanced teknologien med hele 3 x 20 MHz frekvensspektrum til rådighed kombineret med avanceret multiple-input/output antenne teknologi (MIMO).

LTE-Advanced kan med den ny teknologi give meget højere hastigheder sammenlignet med normal LTE teknologi, der kun benytter 1 x 20 MHz frekvensspektrum. Ved at kombinere forskellige blokke af frekvensspektrum kan man opnå meget høje hastigheder og bedre udnyttelse af frekvenserne, hvilket i sidste ende giver forbrugerne hurtigere og billigere mobilt bredbånd.

Herhjemme har teleselskabet 3 tidligere luftet tanken om, at LTE-Advanced måske er den teknologi de vælger at satser på.

Det første LTE-Advanced netværksudstyr forventes på markedet i 2013.

Kilde: Cellular-news

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

GK^ 29-06-2011 19:08:09

Mener du ikke 4 gange hurtigere end 3g lte?

0 0
Rene 29-06-2011 15:01:48

Syndes alt viser at fremgang koster penge for forbrugere, så kunne i evt ikke skrive større overskudtil firmaere?
Det er jo så godt som sikkert at alt sparet bliver til større overskud.

0 0
Mike 03-07-2011 17:46:12

Hvem skulle ellers betale? Selskaberne er der jo ikke for sjov..

0 0

Om brug af cookies