Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilnet kræver milliardinvesteringer globalt

Mobilnet kræver milliardinvesteringer globalt

Over ni milliarder kroner skal investeres i mobilnet verden over for at komme stigende behov i møde

Salget af smartphones stiger og stiger, og dermed stiger presset på verdens mobilnet også. Hvis de mobile netværk skal kunne klare det stigende pres, vil det kræve investeringer på over ni milliarder over de næste seks år, siger Telenors chef, Jon Fredrik Baksaas.

Baksaas fortæller, at mens der er 6,9 milliarder mobilforbindelser, er der kun 3,4 milliarder mennesker, der har en mobilforbindelse. Dermed er der altså stadig mange mennesker, der ikke har adgang til mobile netværk.

Den næste milliard

Facebook-stifteren Mark Zuckerberg er en af drivkræfterne bag organisationen internet.org, som har til formål at give den offline del af verden mulighed for at komme på internettet. Internet.org er en non-profit organisation, men for de kommercielle selskaber begynder fokus også at blive rettet mod denne del af verdens befolkning.

Læs også: Android på Nokias ny X

Nokia har kaldt denne gruppe for ”den næste milliard”, og blandt andet Nokias Asha telefoner er bud på en telefon, der skulle være mere til at betale for den offline del af befolkningen, som primært befinder sig i de økonomisk svagere lande.

Mozilla går også efter disse ”nye” markeder med deres Firefox OS, der i første omgang har satset på de latinamerikanske lande, og som håber på at kunne lave en smartphone til bare 25 amerikanske dollars.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies