Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilnettet måler nedbør

Mobilnettet måler nedbør

Forskere har nu udviklet en metode til at registrere nedbør og andre vejrforhold ved at måle svingninger i mobilsignalernes kvalitet.

Selv de fjerneste afkroge af verden er efterhånden dækket af mobilnet, og det åbner nye muligheder for den globale klimaforskning. Israelske forskere har nu udviklet en metode til at måle svingninger i mobilsignalernes kvalitet, som kan skyldes nedbør eller andre vejrforhold.

Når det regner bliver en del af signalet fra masten til mobiltelefonen reflekteret – og det er denne lille variation, som forskerne kan måle. Systemet skulle være så præcist, at det kan registrere den nøjagtige nedbørsmængde – specielt i byerne, hvor der er mange mobilsendemaster til rådighed.

Forskerne fra universitetet i Tel Aviv fortæller at deres teknologi er ligeså effektiv som de måleinstrumenter og vejrradar-systemer, der normalt bruges til at registrere nedbør.

Mobilnettet kan også bruges til at måle hagl, sne, tåge eller støv i luften, ifølge forskerne. Og så er det langt billigere end at installere en komplet vejrstation.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies