Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilopladere spilder strøm

Mobilopladere spilder strøm

Din mobiloplader fortsætter med at sluge strøm selvom telefonen er opladt. Nokia vil nu indbygge en advarselstone, der fortæller når opladningen er færdig.

De færreste mobiltelefon-brugere er nok klar over, at mobilopladeren fortsætter med at bruge strøm selv når batteriet er fuldt opladt. Problemet er så stort, at Nokia fra næste år vil indbygge en advarselstone i sine mobiltelefoner, som signalerer at opladningen er færdig.

Nokia har regnet sig frem til, at der kan spares hvad der svarer til strømforbruget i 60.000 europæiske husholdninger, hvis flere mobiltelefon-brugere fjerner opladeren fra stikkontakten så snart batteriet er ladt op.

Ifølge Nokia er det kun 10 procent af mobilbrugerne, der hiver stikket ud når opladningen er færdig. Den nye advarselstone i Nokias mobiltelefoner skal få flere til at fjerne opladeren fra elnettet. Det forlyder ikke, om advarselstonen også kan slås fra.

Producenterne af mobiltelefoner vil desuden gøre det lettere at aflevere sin brugte mobiltelefon og fjerne alle miljøskadelige stoffer fra produktionen. En informationskampagne med støtte fra EU skal gøre det lettere for forbrugerne at træffe et »grønt valg«.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies