Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilproducenterne er uklare om Android Jelly Bean planer

Mobilproducenterne er uklare om Android Jelly Bean planer

Samsung har flest svar om planerne for Android 4.1 Jelly Bean på deres produkter. De andre producenter er mere tøvende, når de spørges om den nye Android-version.

Så snart Google har introduceret en ny Android-version, starter kapløbet om hvem der først kommer på gaden med smartphones på den nye udgave. Og Android Jelly Bean er ingen undtagelse.

- Læs mere om Android 4.1 Jelly Bean

Men mobilproducenterne er ikke særlig præcise, når det kommer til planerne for Jelly Bean.

Google har på pressemødet oplyst, at udrulningen af Jelly Bean starter i midten af juli måned til Galaxy Nexus, Nexus S samt Motorola Xoom.

Men det uklart om dette også betyder, at danske mobilkøbere, modtager opdateringen, på dette tidspunkt.

Samsungs planer

Overfor Mobilsiden.dk bekræfter Samsung, at de aktuelt undersøger hvilke produkter, som bliver aktuelle at opgradere til Android 4.1. Om Galaxy S III er på listen, er således ikke bekræftet.

Samsung vil først om et par uger modtage kildekoden til Android 4.1 fra Google, og først der, kan tilpasningen af softwaren til produkterne begynde.

Google frigav kildekoden til Android 4.0 Ice Cream Sandwich den 14. november 2011, og først fire måneder senere, nåede versionen ud til Samsungs hidtidige topmodel Galaxy S II. Hvis Galaxy S III opdateres til Android 4.1 kan der altså i teorien gå indtil november i år, før opdateringen rulles ud.

- ”Vi anser det for vigtigere at kunden får en så fejlfri software som muligt, fremfor at skynde os at presse en ny softwareversion igennem. Kvalitetssikring er vigtig for os,” fortæller Samsung.

Samsung vil benytte Android 4.1 på alle nye produkter, som fremadrettet bliver introduceret.

Her er jelly-beans. (Foto: Mobilsiden.dk).
Her er jelly-beans. (Foto: Mobilsiden.dk).
Foto: Mobilsiden.dk

HTC: Mere information senere

HTC kan ikke på nuværende tidspunkt bekræfte, om nogle af de nuværende enheder, får en opgradering.

- ”HTC er historisk set kendt for at være hurtige med opdateringer til vore telefoner. I hvilket omgang, og hvornår det vil ske i forbindelse med Jelly Bean, vil vi offentliggøre på et senere tidspunkt. Vi har allerede i dag gjort en stor indsats for at sikre udbredelsen af Ice Cream Sandwich både med hensyn til opdateringer af ældre telefoner og lanceringer af nye,” siger Peter Frølund, nordisk direktør i HTC, til Mobilsiden.dk.

Peter Frølund ønsker ikke at kommentere på, om man vil benytte Android 4.1 på fremtidige enheder, da HTC ikke udtaler sig, om kommende lanceringer.

Update 23. juli 2012: HTC melder Jelly Bean ud til One X og S

Ice Cream Sandwich er ikke ret udbredt

Huawei, LG, Lumigon: Ingen kommentarer

Den danske mobilproducent Lumigon, har ingen kommentarer til, om deres smartphone T2, når på gaden efter sommer med Jelly Bean.

Heller ikke Huawei har nogle udmeldinger om deres planer for opdateringen.

Sony svarer, at de i øjeblikket evaluerer på Jelly Bean og hvilket enheder, der vil være relevante at opdatere.

LG har ikke besvaret vores henvendelse med spørgsmål i denne sag.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

saliuu 04-07-2012 16:40:51

Samsung vil først om et par uger modtage kildekoden til Android 4.1 fra Google, og først der, kan tilpasningen af softwaren til produkterne begynde.

Forkert en af de store nyheder ved google I/O var at producenterne får PDK, så de kan begynde tilpasningen af softwaren før kildekoden bliver frigivet. I denne omgang har de fået PDK'en 2 uger får google I/O, så producenterne er allerede i gang med at teste softwaren.

0 0
Mobilsiden.dk 05-07-2012 10:18:13

Hej Saliuu,

Jeg skal ikke gøre mig klog på, hvad der præcist er sket eller ikke sket, efter/før Google I/O.

Men vi har spurgt Samsung om, hvordan planerne er for Jelly Bean til deres produkter. Og der har vi fået ovenstående svar.

Og når man stiller spørgsmål, kan man jo ikke skrive andet, end det de siger. Så nej, der er ikke fejl i artiklen. Vi har spurgt Samsung, og fået et officielt svar.

0 0
Kim 05-07-2012 09:08:38

Og det ved du fordi du er producent? Eller fordi du har set en keynote fra Google..?

Du kender også godt den der fantastiske vision om at OHA er med i udviklingen af Android ikke? Hvis du nu var producent, eller havde haft adgang til nogle af OHA's medlemmer, så ville du vide at det også er langt fra så rosenrødt som Google vil have dig til at tro.

But keep watching those informacials, ooops, keynotes...

0 0
Michael 04-07-2012 16:20:36

Håber Samsung husker at opdatere Galaxy nexus før deres andre mobiler. Kører stadig ics 4.02 på min nexus!

0 0
CJ 05-07-2012 21:11:46

Sidder også med 2.3.? på Nexus S og 4.02 på GNex. Derfor køber jeg heller ikke Nexus igen foreløbig. Hellere vide at jeg er nødt til at vente end at tro det kommer asap og så alligevel kommer til at vente længere. Skuffet over Google's henholdenhed i .eu mht Nexus telefoner. Kan godt være de siger at det er Samsung der halter, men jeg er ligeglad. Gider heller ikke roote el lign. Jeg forventer en god service på et relativt dyrt produkt :-)

0 0
Thomas 06-07-2012 09:16:15

DU skal installerer en ny rom hvilket du kan gøre med et par klik på 10 min...

Ja så er man sku også selv ude om at man ikke har fået de nyeste opdateringer endnu.

0 0
Michael 05-07-2012 21:56:14

Måske mobilsiden.dk kunne få google til at tage kontakt med Samsung da det jo er dårlig reklame for nexus mærket at vi skal vente så længe på opdateringer. Jeg valgte netop en nexus for at htc og samsung og lignende ikke skal ind og pille. Så ville gerne vide hvad Samsung skal ind og finjustere og tweake på.

0 0
Ole Christensen 04-07-2012 16:40:42

You need to flash it to run yakju version. På den måde får du opdateringerne direkte fra Google! ;o)
Du behøver ikke at have rootet din mobil for at gøre det..

Husk at sætte et flueben i USB fejlretning som det første!

http://www.ndroid.dk/2012/01/vaer-blandt-de-forste-til-at-modtage-opdateringer-til-din-galaxy-nexus/#comment-402
Kræver måske nok en genstart eller to bagefter før den kører stabilt.

På eget ansvar!

0 0
Lars Christensen 05-07-2012 19:53:23

Hej Ole.
Tak for forslag, men vil der ikke opstå uventede problemer. Vi jeg stadig kunne vælge dansk sprogpakke og hvordan i forhold til mit teleselskab. Jeg er fristet til at prøve, men er usikker på konsekvenserne.

0 0
Michael 04-07-2012 17:51:46

Det kan bare ikke være rigtig man selv skal ind og rode med noget. Når man køber en mobil der står google på kan det ikke være rigtig man skalvente på Samsung. Men det kan da blive nødvendig da jeg har haft fat i Samsung omkring ics 4.04 opdateringen. Svaret var at jeg skulle være tålmodig da de skulle finpudse og tweake.! Øh troede os med nexus skulle have ren android, så hvad mon de skal tweake og finpudse? :-)

0 0
Kim 05-07-2012 09:03:48

Hehe ja, burde flagskibet ikke kunne sejle af sig selv, uden en masse hjælpebåde?

0 0

Om brug af cookies