Mobilselskab tvinges ud af Assens

Borgere i den sydfynske by Assens kan forvente dårligere mobildækning til næste år, da Staten tvinger mobilselskab ud af byen.

Mobilselskab tvinges ud af Assens

Teleselskabet Telenor vil formentlig fjerne deres mobilmast i det sydlige Assens, da de ikke ønsker at købe grunden masten står på for en million kroner. Grunden er vurderet til, at have en værdi på mindre end 50.000 kroner.

I de sidste 20 år har Telenor lejet grunden, på 536 kvm, af staten. Men nu har staten givet dem valget mellem, at købe grunden for 1 million kroner eller forlade den. Købsprisen er dog højere end den samlede leje, som Telenor har betalt siden 1993.

Telenor ønsker ikke, at betale så høj pris fortæller contract manager Lars Henneberg, som har ansvaret for masten til Dr.dk.

-”Det der er beskæmmende er, at staten med den ene hånd forsøger at motivere os til, at dække de yderste kroge af kongeriget. Men med den anden hånd bliver vi flået, når vi sætter en mast op i udkantsområdet. Det skriver til himlen. Det er tudetosset,” siger Lars Henneberg.

De lokale ejendomsmæglere er enige i, at en million kroner er en ufattelig høj pris for en grund der er ubrugelig, hvilket de betegner den som. Statens Ejendomsselskab Freja har ikke ønsket at udtale sig til dr.dk, men skrevet følgende i en mail.

-”Vi har vurderet, at man på det sted kunne leje masten ud til flere selskaber, og dermed få et tilfredsstillende afkast. Det er en konkret vurdering herfra.”

Grunden er, ifølge Frejas hjemmeside, vurderet til 47.700 kroner.

Telenor vil derfor tage masten ned, og håber de kan finde en erstatningsposition. Men dette kan ikke garantere en ny mast inden juni 2013, da det kan tage flere år.

Det er ikke kun Telenors kunder, som bliver ramt hvis masten fjernes, også TDC og 3 har udstyr siddende i masten.

Flere nyheder om temaet

Efterfølgende kom der mere om sagen. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 24/7/2012 kørte vi en artikel omkring Det skriver medierne om mobil i dag – tirsdag – Klik her. Seneste nyheder om Telenor kan du læse her..