Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilselskab tvinges ud af Assens

Mobilselskab tvinges ud af Assens

Borgere i den sydfynske by Assens kan forvente dårligere mobildækning til næste år, da Staten tvinger mobilselskab ud af byen.

Teleselskabet Telenor vil formentlig fjerne deres mobilmast i det sydlige Assens, da de ikke ønsker at købe grunden masten står på for en million kroner. Grunden er vurderet til, at have en værdi på mindre end 50.000 kroner.

I de sidste 20 år har Telenor lejet grunden, på 536 kvm, af staten. Men nu har staten givet dem valget mellem, at købe grunden for 1 million kroner eller forlade den. Købsprisen er dog højere end den samlede leje, som Telenor har betalt siden 1993.

Telenor ønsker ikke, at betale så høj pris fortæller contract manager Lars Henneberg, som har ansvaret for masten til Dr.dk.

-”Det der er beskæmmende er, at staten med den ene hånd forsøger at motivere os til, at dække de yderste kroge af kongeriget. Men med den anden hånd bliver vi flået, når vi sætter en mast op i udkantsområdet. Det skriver til himlen. Det er tudetosset,” siger Lars Henneberg.

De lokale ejendomsmæglere er enige i, at en million kroner er en ufattelig høj pris for en grund der er ubrugelig, hvilket de betegner den som. Statens Ejendomsselskab Freja har ikke ønsket at udtale sig til dr.dk, men skrevet følgende i en mail.

-”Vi har vurderet, at man på det sted kunne leje masten ud til flere selskaber, og dermed få et tilfredsstillende afkast. Det er en konkret vurdering herfra.”

Grunden er, ifølge Frejas hjemmeside, vurderet til 47.700 kroner.

Telenor vil derfor tage masten ned, og håber de kan finde en erstatningsposition. Men dette kan ikke garantere en ny mast inden juni 2013, da det kan tage flere år.

Det er ikke kun Telenors kunder, som bliver ramt hvis masten fjernes, også TDC og 3 har udstyr siddende i masten.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Sven A. 04-09-2012 14:00:40

Er det det som Staten mener med jobaktivering? Få firma til at skifte sted hvor en mast står, så det aktiverer lokalsamfundet i at sætte op en ny mast?

Det er til grin, hvis det ovenfor stemmer.

0 0

Om brug af cookies