Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilsiden kårer: Årets nye feature

Mobilsiden kårer: Årets nye feature

Ny smart feature eller blot en gimmick? Det er tid til at finde den smarteste funktion blandt årets smartphones.

Producenterne forsøger hele tiden at differentiere sig fra hinanden ved at innovere og udvikle nye features, der kan noget helt nyt og unikt. I år er et væld af nye features kommet til - nogle mere udbredte end andre - både hvad angår hardware og software.

Mobilsiden har fundet årets bedste nye features frem og lader dig nu afgøre i nedenstående afstemning, hvilken feature der fortjener titlen som den bedste som en del af Mobilsidens årlige tilbageblik på året, der snart er ovre.

USB Type C-stik
Det relativt nye vendbare USB-stik har for alvor fået sit gennembrud i 2015 med tilslutning fra producenter som Huawei og LG (Nexus-produkterne), OnePlus og Apple. Brugen af USB Type C er derfor en feature, der er med til at fremtidssikre en smartphone.

Læs også: Første mobil med det nye vendbare USB Type C-stik lanceret

Continuum fra Microsoft 
Microsoft skruer gevaldigt op for produktiviteten i Windows 10 Mobile med funktionen Continuum, som - med en adapter fra telefonen til en ekstern skærm - transformerer hele styresystemet til samme Windows 10-oplevelse, som du kender fra en pc.

Læs også: Første kig på Continuum med Display Dock

3D Touch fra Apple
3D Touch fra Apple tilføjer en ekstra dimension under brug af iPhone 6s og 6s Plus, hvor skærmen registrerer, hvor hårdt du trykker. Afhængigt af hvor hårdt du trykker på elementer, der understøtter funktionen, udføres forskellige handlinger.

Læs også: Apple iPhone 6S og 6S Plus - Her er nyhederne

Hurtig kameraoptik og optisk billedstabilisering
I 2015 har der været ekstra stor fokus på at udvikle mobilkameraer, der ikke er bange for mørke. Fotos under nattehimlen har altid været en udfordring for smartphones, men ved brugen af endnu hurtigere optikker, optisk billedstabilisering og større pixels kan producenterne efterhånden håndtere problemet.

Læs også: Forårets bedste mobilkamera 2015 - Mørkets herskere

Nye materialer (læder, træ, mm.)
Med smartphones som LG G4, Motorola Moto X Style og OnePlus 2 har flere producenter budt på muligheden for at personliggøre smartphones med særlige materialer som ægte læder og bambus.

Læs også: LG G4 - Enestående kamera og læder der lokker [TEST]

Lynhurtig trådløs opladning
Trådløs opladning har det med at være en anelse langsomt. Derfor var det en stor nyhed, da det lykkedes Samsung at udvikle hurtig trådløs opladning i forbindelse med lanceringen af Galaxy S6, som næsten klarer det lige så hurtigt som ladekablet.

Læs også: Hurtigere trådløs opladning på vej

Mobilbetaling
På trods af at mobilbetaling ikke har debuteret i år, er det først i 2015, at både Apple Pay og Android Pay er slået igennem i udlandet - og ikke at forglemme: Mobilbetaling med MobilePay her i Danmark gennem QR-koder, NFC-chip eller Bluetooth.

Læs også: Apple Pay får MobilePay-funktion

Afstemning

Hvilken feature synes du er mest interessant i 2015?
USB Type C-stik
16,69 %
Continuum fra Microsoft
21,10 %
3D Touch i iPhone 6s og 6s Plus
9,45 %
Hurtig kameraoptik og optisk billedstabilisering
10,71 %
Nye materialer (læder, træ, m.m.)
2,36 %
Lynhurtig trådløs opladning fra Samsung
22,83 %
Mobilbetaling med Apple Pay, Android Pay og MobilePay
16,85 %
Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies