Mobilsiden kårer: Årets prisbevidste mobil

Julen varer længe og mobiler koster mange penge. Hvilken er så den bedste til prisen?

Mobilsiden kårer: Årets prisbevidste mobil

2013 blev året hvor smartphones blev hvermandseje, men det er ikke kun de dyre flagskibe der har gjort danskerne mobile. Meget af væksten er kommet i kraft af mellemklassen, der nu disker op med tilstrækkelig ydelse til alle budgetter. Vi vil derfor have kåret årets bedste prisbevidste mobil.

Og de nominerede er:

HTC Desire 500 – 1500 kr.: Med 4,3” AMOLED skærm og en snapdragon 200 er ydelsen kun lige tilstrækkelig. Kameraet er til gengæld en (eller flere) klasser over hvad man finder i dette segment. Her er f/2.0 optik, 1/3.2” sensor og 8 MP at lege med.

HTC One mini – 2800 kr.: HTC One i miniformat. Faktisk er One mini hverken meget mindre eller meget billigere end originalen – Men features som Boomsound og Ultrapixels kamera er bevarede, men ydelsen har fået et gok nedad.

Huawei Ascend P6 – 2200 kr.: Huaweis designermobil er kommet ned i et prisleje hvor den kan sammenlignes med mellemklassen – men her får man altså en 4,7 tommer HD-skærm og en veldesignet sag med ydelse lidt over mellemklassen.

LG L9 II – 2000 kr.: L9’eren i sin anden inkarnation byder på meget for pengene: 4,7” HD-skærm, 8 MP kamera og Snapdragon 400 processor. At den kun får Android 4.1 trækker dog ned.

Motorola Moto G – 1200 kr.: Motorola har her skabt en prisbombe der med sine 4,5 tommer HD-skærm og Snapdragon 400 processor kan bide skeer med meget dyrere telefoner. Kameraet på 5MP er dog i underkanten og den sælges ikke i Danmark endnu.

Nokia Lumia 520 – 800 kr.: Nokia har med Lumia 520 bevist at en hæderlig smartphone ikke behøver at koste alverden. 3,8” HVGA-skærm og en veloplagt processor og et let styresystem gør at alt kører flydende.

Nokia Lumia 720 – 1800 kr.: Hvor 520’eren kan være lidt skrabet råder 720-serien bod på. Skærmen er nu 4,3” og kameraet har fået en upgrade med Zeiss-optik.

Samsung Galaxy S4 mini – 2300 kr.: Samsung har kogt alle S-features fra storhittet S4 til et miniformat. I svinget er der dog blev droslet ned på kameraet, ydelsen og skærmen. Nu finder man et 8 MP kamera, 4,3 tommer QHD-skærm og en Snapdragon 400 dual-core.

Sony Xperia SP – 2300kr.: SP’eren ligger ikke langt fra toppen af poppen med 4.6 tommer HD-skærm, Adreno 320 grafik og planlagt Android 4.4.

Sony Xperia V – 2400 kr.: Her har Sony igen drysset med high-end features til en fornuftig pris. Her finder man en KitKat upgrade, 13MP kamera og 4,3 tommer HD-skærm i et vandtæt format.

Du kan nu være med til at bestemme hvilken smartphone der kan kalde sig bedste til prisen 2013. En høj placering her vil være med til at udpege de nominerede til kåringen af Årets Mobil 2013.

Du kan afgive din stemme ved at udpege din favorit herunder. Du skal logge ind på vores desktop website for at stemme.

Skriv gerne en kommentar herunder om hvorfor netop dit valg er det bedste bud til prisen.

Du kan iøvrigt stadigt nå, at afgive din stemme for årets smarteste feature og årets bedste design.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Opfølgning på artiklen

Få den kronologiske fortsættelse af sagen og anvisning til hvor du finder seneste nyt om temaet. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. d. 18/12/2013 gik vi videre med temaet i en artikel der omhandler Gratis Plex til Windows Phone 8 – Den videre beretning kan læses her. Vi følger op på emnet. Se seneste nyt her.