Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilsiden kårer: Årets smarteste feature

Mobilsiden kårer: Årets smarteste feature

2014 har budt på mange nytænkninger i mobilbranchen - men hvilken var egentlig den mest brugbare?

Året går på hæld og 2014 har budt på geniale nye features i vores mobile følgesvende. Vi har samlet de mest spændende og innovative tiltag og vil kåre årets bedste:

Apples Kontinuitet

Investerer du i to eller flere Apple enheder kan du drag nytte af sømløst samspil mellem enhederne. Nu kan du besvare opkald eller beskeder via iPad’en eller Macbook’en. Arbejder du på et dokument kan du arbejde videre præcis hvor du slap.

Instagram Hyperlapse

Er du video- eller filmentusiast skal du prøve Instagrams Hyperlapse app. App’en registrerer dine bevægelser og videoens indhold mens du optager og sammenstykker dem til flydende time-lapse videoer eller steadicam-lignende optagelser.

Kryptering af mobilen

Efter en række skandaler i 2014 med hackede private konti og lidt for nysgerrige efterretningstjenester, kom datasikkerheden på dagsordenen hos både Google og Apple. Nu tilbyder de begge kryptering af mobilens indhold.

Kvik-opladning

Har du en gang prøvet at vågne op til en flad mobil som du glemte at sætte til opladning aften før vil du genkende problemet. Du skal ud af døren og har derfor kun en halv time til at sjatlade mobilen. Visse mobiler tilbyder nu kvikladere der kan hælde op til 75% strøm i tanken på bare en halv time (Oppo Find 7, R5 og N3). Samsung Note 4 og Motorola X og Nexus 6 understøtter også teknologien.

Pulsmåling

Samsung blev først, og eneste med en ny hardware feature i mobiler i år. Nu integrerer S, Alpha og Note-serien alle sammen en dedikeret pulsmåler og en den medfølgende S Health applikation der gør det enkelt at følge udviklingen i målingerne.

Refokusering af fotos

HTC eksperimenterer ofte med kameraet i deres topmobiler. I år fik flagskibet, HTC One (M8), hele to kameraer på bagsiden - et til at tage billeder, samt et til at mål motivets afstand. Med de to billeder i hus kunne HTC sammenstykke dem til et med sløret baggrund - som i et spejlreflekskamera.

Ultraskarpe skærme

Det kan diskuteres hvem der egentlig var først med quad-HD til mobiltelefoner, LG eller Oppo. Hvor om alting er, kan du nu få skærme som er skarpe at det nu er umuligt at skelne de enkelte pixels med det blotte øje.

Vandtæthed

Siden Sony introducerede den vandtætte topmobil i 2013 har flere producenter fulgt idéen. Nu tilbyder både Samsung og HTC vandtætte topmobiler - mest iøjnefaldende er dog Samsungs S5 mini og HTCs Desire Eye, som ikke kræver vandtætte porte nogle steder for at holde væskerne på afstand.

Virtual Reality på mobilen

2014 blev året hvor virtuel og augmenteret realitet kom til forbrugerne. Dels i form af den billige byg-selv løsning Google Cardboard og med den mere avancerede Samsung Gear VR.

Hvad synes du? Hvilken feature synes du er mest interessant i 2014?

Afstemning

Hvilken feature synes du er mest interessant i 2014?
Se resultatet her
Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Søren Hübertz Thomsen 24-12-2014 10:02:22

Glimrende med vandtæthed; men går afstemningen ikke på årets bedste nyskabelser?

2 0
Niels de Boissezon 24-12-2014 12:01:11

Hej Søren,

Det er måske lidt af en tilsnigelse, men jeg vil nu godt forsvare at tage sidste års mest populære feature med igen i år for i 2014 dukkede der mobiltelefoner op på markedet som er vandtætte men som ikke behøver vandtætte skoder over de mest anvendte porte som micro-USB og jack-stik (Samsung S5 mini og HTC Desire Eye)

Venligste hilsener,

6 4
Thomas Larsen 27-12-2014 15:26:05

Kryptering er også ret gammelt nu efterhånden :P

1 1
Om brug af cookies