Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilsnak bag rattet skal koste 1.500 kr.

Mobilsnak bag rattet skal koste 1.500 kr.

Billisterne SMS'er og taler i håndholdt mobiltelefon i stor stil bag rattet. Nu skal bøderne hæves til det tredobbelte.

Hver tredje bilist læser SMS bag rattet mens hver fjerde taler i håndholdt mobiltelefon. Kilde: Megafon.
Hver tredje bilist læser SMS bag rattet mens hver fjerde taler i håndholdt mobiltelefon. Kilde: Megafon.

Politiet har travlt med at udskrive bøder til bilister, der taler i mobiltelefon bag rattet.

I 2008 blev der i alt skrevet bøder til 21.700 syndere, men sidste år skete der en rekordstigning til hele 30.000 bøder. Det viser seneste opgørelse fra politiet.

Formanden for Færdselssikkerheds-kommissionen, Karsten Nonbo (V), vil have strammet bøden for at tale i håndholdt mobiltelefon under kørsel. Bødestørrelsen skal hæves fra de nuværende 500 kroner til 1500 kroner.

- "At tale i mobiltelefon bringer lig på bordet, men vi kan ikke dokumentere hvor mange. Nu er en arbejdsgruppe ved at lave statistikkerne", siger Karsten Nonbo (V) til Politiken.

SMS er livsfarligt

Det er ikke kun mobilsnak, der bruges tid på i bilen. Også SMS både sendes og modtages under kørslen.

En undersøgelse foretaget af Megafon, viser at hver tredje bilist ofte eller af og til læser sms-beskeder, når de sidder bag rattet. Hver sjette bilist skriver SMS'er, mens de kører.

Samme undersøgelse viser også, at det er hver fjerde bilist, som taler i håndholdt telefon under kørsel.

- "Der er ingen tvivl om, at det er farligt at bruge håndholdt mobil som bilist - og at skrive sms-beskeder under kørsel er hammerfarligt," siger Anders Rosbo, direktør for Rådet for Sikker Trafik til Politiken.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Michael Nielsen 12-01-2010 11:53:29

Man skal tage hel andre drastiske redskabr i brug såfremt man vil den uskik, det er at tale/sende sms når man kører bil, til livs. Et klip i kørekortet og en bøde i stil med fartoverskridelser vil være mere passende, eftersom det er nøjagtigt lige så farligt at tale i håndholdt telefon som at køre for særkt på en tom landevej!!!
Samtidigt skal man måske fra færdselssikkerhedskommissionens side søge at øge presset på bilimportørerne om at indføre bluetooth enheder som standardudstyr i nye biler - alt sammen i trafiksikkerhedens navn og til gavn for os alle i trafikken!

0 0

Om brug af cookies