Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilsnyd ved eksamen?

Mobilsnyd ved eksamen?

Snyd ved eksamen med mobiltelefoner er stigende i udlandet. Myndighederne i Danmark vil ikke lave ny undersøgelse af mobilsnyd.

Så er vi igen kommet til den tid på året, hvor mange tusinde skoleelever og andre studerende skal til eksamen for at vise, hvad de kan eller ikke kan. Men en ny britisk undersøgelse viser en stor stigning i snyd med mobiltelefoner til eksamen!

I Danmark er der så vidt vides endnu ikke lavet lignende undersøgelser, og herhjemme må man oftest gerne medbringe mobilen til eksamen, men den skal være slukket.

Før 2004 var det ikke tilladt for elever at medbringe mobiltelefoner eller computere med trådløse netværkskort til eksamen. Reglerne er dog siden blevet ændret, så nu man have begge dele med så længe mobilen er slukket og netværket ikke bruges.

Søren Vanger fra Undervisningsministeriet har til Berlingske Tidende udtalt, at mange skoler ikke har computere nok til at alle elever kan benytte en til eksamen, og det er derfor nødvendigt, at eleverne selv kan medbringe deres egen computer. I dag er det næsten umuligt, at købe en bærbar computer uden trådløst netværkskort, og det er derfor at Undervisningsministeriet har ændret reglerne for, hvilket udstyr den enkelte elev må have med til eksamen.

Mange skoler holder mobilen under eksamen

Selv om reglerne er sådan, at eleverne gerne må medbringe deres mobiler (i slukket tilstand) til eksamen, så vælge mange skoler direkte at forbyde mobilerne – de bliver simpelthen indsamlet inden eksamen.

Sidst man i Danmark lavede en undersøgelse om mobiltelefoner ved eksamen var i 2004, og på daværende tidspunkt indsamlede 75 procent af folkeskolerne mobiltelefoner ind inden eksamen.

Søren Vagner fra Undervisningsministeriet mener, at når skolerne indsamler elevernes mobiler inden eksamens start, så er det for at beskytte eleverne, for hvis de modtager en sms eller opkald, er det bortvisningsgrund fra eksamen.

Ingen tal for hvor mange som snyder

Ved den seneste danske undersøgelse af mobiler ved eksamen, blev kun ni elever bortvist på grund af snyd - men kun i tre af tilfældene havde eleverne anvendt mobiltelefoner til snyd.

En britisk undersøgelse kan dog imidlertid afsløre, at snyderiet er stedet voldsomt fra 2004 til 2005. Undersøgelsen viser, at hele 27 procent flere snyder ved eksamen og ud af 4.500 snydere brugte næsten hver fjerde mobil til snyderiet.

Undervisningsministeriet i Danmark har dog ikke planer om at lave en ny undersøgelse.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies