Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilspil: Real Football 2009 (anmeldelse)

Mobilspil: Real Football 2009 (anmeldelse)

TEMA MOBILSPIL: Fodboldspil er kommet til mobiltelefonen - og kvaliteten er rigtig høj. Real Football er alle pengene værd.

Fodboldspil er mere end bare selve kampen. Det er et managerspil fyldt med opstillinger, strategier, indkøb/salg, økonomi, ligaer og meget mere. Real Football 2009 er tæt på dette - men alligevel lidt fra.

2009-udgaven af fodboldspillet er det nyeste fra Gameloft, og med Arsenal-spilleren som frontfigur, er der budt op til dans. Real Football byder på muligheder lige fra starten, hvor man kan vælge mellem venskabskamp, multiplayer via Bluetooth, en speciel "Challenge Mode" hvor man får en bestemt udfordring, forskellige cups, forskellige ligaer, straffesparkskonkurrence og træning på forskellige niveauer.

Der findes fire forskellige cups; tre med landshold, blandt andet det seneste EM, samt én med klubhold. Man kan ligeledes starte en liga med enten landshold eller klubhold. De mange variationer ligger op til, at længden kan være både kort og lang.

Sværhedsgraden varierer meget afhængigt af, om man vælger junior, amatør, pro, international, legende eller helvede. Samtidigt kan længden af en kamp være mellem tre og 20 minutter.

Af andre indstillinger kommer vejr, stadion, skader/tacklinger. Stadionerne er desværre ikke real-life, men det er de fleste hold til gengæld.

Landsholdene er med rigtige spillernavne, og det er de fleste klubhold også. Desværre er alle navne ikke helt korrekte, og blandt andet er de forkerte i hele den tyske liga. Lidt en skam i forhold til helhedsindtrykket.

Gameplay

Gameplayet er af rigtig høj kvalitet; vi snakker bedre end Nintendo 64 og næsten på højde med Playstation 2. Altså virkelig kvalitet.

Selve opbygningen af spillerstyringen er hurtig at lære, og man vænner sig hurtigt til, hvordan gameplayet er opbygget. Der er masser af muligheder for forskellige typer skud, afleveringer, clearinger, finter, tricks og andre spændende bevægelser.

Desværre er forsvaret lidt svært opbygget. Opdækning er yderst vanskeligt, og de computerstyrede spillere er direkte uintelligente. Det er ligeledes besværligt, at skifte mellem spillere, og kombinationer er holdt på et minimum.

Man kan selv bestemme mellem et hav af opstillinger, og skifte mellem, hvor meget der skal angribes og forsvares. Undervejs i kampen kan man frit udskifte spillere.

Ekstra features og hvad der mangler

Challenge Mode er en ekstra feature, hvor brugeren får stillet en forinstalleret udfordring. Det kunne være EM-finalen 2004 mellem Portugal og Grækenland eller Frankrig mod Spanien 2006, hvor man starter i tyvende minut og det står 0-1.

Samtidigt kan man udvide spiloplevelsen med Real Football Manager, hvor man også får adgang til spillerkøb/salg, økonomi, personale, marketing og så videre. En fed add-on, når man har løbet sig træt i ligaer, cups og træning. De to spil kan selvfølgelig kombineres, så de flettes sammen.

Real Football 2009 mangler ikke særlig meget for, at være det fuldendte fodbold-mobilspil. Problemet med forsvarsstyringen er den største negative oplevelse med spillet, mens manglen på kombinationer og lignende er sekundær.

Kvaliteten kan altid blive bedre, men i forhold til, vi snakker om mobilspil, er Real Football imponerende.

Spillet kan også fås til iPhone, hvor touch-muligheden virkelig udnyttes. Mobilsiden.dk prøvede iPhone-udgaven kort i London hos Gameloft, og de første indtryk var rigtig gode. Det vil nok kræve mere fra brugeren, men det gør kun, at spillets underholdning varer længere.

Konklusion

Real Football 2009 kombineret med Real Football Manager er alle pengene vær. De vejledende priser er 30 kroner for det almindelige spil, 70 kroner i HD-udgaven, samt 59 kroner til iPhone via App Store. Spillet er tilgængeligt direkte hos producenternes download-tjenester.

Mobilsiden.dk kan godt afslører, at spillet bliver et af de mest anbefalelsesværdige mobilspil i 2008. Stor ros til Gameloft, som er producenten bag.

Et alternativ kan være EA Games' mobiludgave af FIFA. Dette kan blandt andet hentes via N-Gage.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies