Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilspil skal få nørder ud af huset

Mobilspil skal få nørder ud af huset

Computernørder, der har svært ved at indgå i sociale relationer, skal træde ud i virkeligheden ved hjælp af mobilspil. De kan kun gennemføres ved at tage kontakt til andre mennesker.

Spilleglade computernørder skal lokkes væk fra skærmen og ud i virkeligheden.

Sådan lyder idéen bag det nystartede spilfirma Ncouraged, der vil lave sociale spil på mobilen, som kun kan gennemføres ved kontakt med rigtige, levende mennesker.

- "Vores målgruppe er enhver, som er frisk på at spille på en ny og mere social måde. Men vi har et særligt godt øje til dem, der ofrer samværet med andre til fordel for at spille," siger den ene halvdel af makkerparret bag Ncouraged, 30-årige Michael Henning Juul Petersen til videnskab.dk.

Michael Henning Juul Petersen og hans 26-årige kompagnon Daniel John Kold udviklede i forbindelse med deres afsluttende speciale på Aalborg Universitet et spil til iPhone, der blev testet på en café. Dette spil krævede hjælp fra andre spillere.

- "Vi havde flere brugere med i testen, som betragtede sig selv som meget indadvendte og dårlige til at møde nye mennesker. De sagde selv, at det her kunne være et værktøj til at komme lidt mere ud og møde nogle nye mennesker. En af dem sammenlignede det med rygere, som har cigaretterne at samles om. Det her spil kan også være noget, man samles om socialt," siger Michael Henning Juul Petersen.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies