Mobilspionage er på vej til Danmark

Efter afsløringen af omfattende mobilspionage i Rumænien mener et sikkerhedsfirma, at denne form for trusler også er på vej til Danmark.

Mobilspionage er på vej til Danmark

Med nogle små simple programmer, der kan hentes på nettet, kan en smartphone overvåges og sende personlige informationer, som SMS’er, kontakter, mails, kalenderaftaler, billeder og meget andet, videre til en ondsindet person.

I Rumænien er dette ikke bare teori, men hverdags-virkelighed. 50 rumænere er netop blevet tiltalt for at have installeret ulovlig spionsoftware i mobiltelefoner og brugt det til at tilvejebringe informationer om andre mennesker, uden deres viden.

Blandt de tiltalte er både dommere, læger, forretningsmænd og politifolk.

– “Sagen viser, hvor let det er at få fat i og udnytte den slags skadelig software, og der er stor risiko for, at vi også vil se det i Danmark, i takt med at flere og flere danskere får smartphones, som indeholder personlige oplysninger, der kan misbruges”, siger Michael Dahl fra sikkerhedsfirmaet F-Secure.

Risikoen for mobilspionage blandt “almindelige mennesker” blev opdaget første gang i 2006.

Læs også:
 – Nu kan du tyverisikre din Android mobil

Fortællingen går videre

Sagen er ikke slut. Vi har fulgt op på tematikken. mobilsiden fortsatte fortællingen. 6/7/2010 fulgte vi op med en artikel med temaet Dyre mobiler hitter på nettetKlik her for artiklen.. Meget er sket siden. Du kan klikke her for seneste nyt om sagen..