Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilstråling: Forskere kender endnu ikke faren

Mobilstråling: Forskere kender endnu ikke faren

Vi ved mobilerne stråler, men der er usikkerhed om sundhedsrisikoen.

<strong>TEMA: ...om mobilstråling</strong><br /><br /><a href=- Er mobiltelefon farlig at bruge?
- Forskere kender endnu ikke faren
- Sådan beskytter du dig
- Disse 20 mobiler stråler mest" />

Sundhedsstyrelsen oplyser, at en hel del undersøgelser har kigget på, om mobilbrugerne har en forøget helbredsrisiko. Kun få af dem har vist, at der er en effekt.

Enkelte undersøgelser har vist en øget risiko for eksempelvis kræft i ørespytkirtlen. De fleste undersøgelser, der viser forøget helbredsrisiko, lider imidlertid under, at det kan være svært at dokumentere et højt forbrug af mobiltelefoni, når man skal huske år tilbage i tiden.

Ifølge Forbrugerrådets hjemmeside har nogle undersøgelser vist, at koncentrationsevnen kan påvirkes. Det er endnu ikke fuldt afklaret, hvorfor dette sker, men det skyldes sandsynligvis temperaturstigningen i hjernen.

Specialkonsulent Niss Skov Nielsen fra Sundhedsstyrelsens Center for Forebyggelse bekræfter, at det er sparsomt med viden om mobilstrålingens virkninger på mennesker.

 - "Der er lavet forsøg, hvor der er cellevirksomhed, som bliver forstyrret. Hvorvidt det udmønter sig i noget vitalt, er ikke vist endnu. Radiobølgerne giver noget varme, men det er ikke mere end 0,1-0,2 grader," siger Niss Skov Nielsen til Mobilsiden.dk

Sundhedsstyrelsen mener derfor ikke, at den nuværende viden om mobilstråling giver anledning til at advare imod brugen af mobiltelefoner.

I EU er grænseværdien for SAR 2,0 W/kg.


TEMA: ...om mobilstråling

- Er mobiltelefon farlig at bruge?
- Forskere kender endnu ikke faren
- Sådan beskytter du dig
- Disse 20 mobiler stråler mest

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies