Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilt bredbånd: Du kan ikke stole på hastighederne

Mobilt bredbånd: Du kan ikke stole på hastighederne

Lad dig ikke imponere af mobilselskabernes markedsføring af mobilt bredbånd. Deres udmeldinger kan nemlig ikke sammenlignes.

Danmark er ramt af totalt kaos omkring hastighederne på mobilt bredbånd. Branchen er nemlig på ingen måde enig om, hvordan man skal oplyse kunderne. Derfor kan hastighederne ikke sammenlignes direkte.

Et markedstjek Mobilsiden.dk har foretaget viser, et virkeligt broget marked.

Ved de lave hastigheder som 1 og 2 Mbit/s kan du være "forholdsvis" sikker på, at den reelle hastighed nærmer sig det som reklamen lover. Derimod er markedsføringen hos Teleselskabet 3 lidt for fantastisk.

I annoncerne skriver selskabet "op til 7,2 Mbit/s" men argumenterer samtidig med, at det er udtrykket for en standard. Efter lidt søgen på selskabets hjemmeside står da også, at kunderne kan forvente en hastighed på 2,0 til 5,5 Mbit/s.

Telia fortæller, at deres netværk leverer en gennemsnitshastighed på 1,0-1,5 Mbit/s - men Call Me som ejes af Telia, og benytter selvsamme mobilnet fortæller i deres annoncer om hastigheder på 3,6 Mbit/s. Det kan man da kalde signalforvirring. På redaktionen er vi dog overbeviste om, at hovedselskabets egen udlægning er det mest rimelige.

Sonofon skriver 3,6 mens TDC noterer 5,7 Mbit/s i deres materialer.

Med andre ord, der findes ikke ét universalt udtryk i markedet der med garanti fortæller dig, hvilken hastighed du får for pengene. Desuden påvirkes hastighederne af terræn, beton, glas, dækning og hvor mange brugere som i det aktuelle øjeblik benytter mobilt bredbånd på den samme sendemast.

Rådet herfra skal være, ikke at lade sig imponere eller dupere af salgstaler i telebutikkerne. Om hastigheden er "op til" eller "præcist" et eller andet, synes vi ikke er vigtigt. Det vigtige er, om det mobile bredbånd kan dække dine behov.

Læs også...
Guide til: Køb af mobilt bredbånd
Mobilt bredbånd: Fem gode råd før købet
Mobilt bredbånd: Du kan ikke stole på hastighederne
Mobilt bredbånd: Hvem er bedst til prisen?

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies