Mobilt bredbånd: Hvem er bedst til prisen?

Mobilsiden.dk gennemgået priser og tilbud og kan kåre en "bedst til prisen"-vinder.

Mobilt bredbånd: Hvem er bedst til prisen?

Jagten på det bedste mobile bredbånd er lang og besværlig.

Der findes ingen landsdækkende uafhængig undersøgelse der objektivt dokumenterer hvilket selskab, som dækker bedst eller dårligst. Dog er der i branchen udbredt enighed om, at Teleselskabet 3 har bedst dækning og at andenpladsen sandsynligvis går til TDC. Hvordan Telia og Sonofon placerer sig, er der til gængæld langt fra enighed om.

Årsagen til 3’s forspring er ganske simpelt den, at de kom først i gang med udbygningen. De tre øvrige teleselskaber opgraderer mobilnet som aldrig før, derfor ændrer dækningen sig enormt i disse måneder.

Pristjek

Mobilsiden.dk har gennemgået priserne hos de fire mobilselskaber med eget 3G-datanet samt deres egne lavprisselskaber. Formålet er, at finde det selskabet som har det bedste produkt til prisen til almindeligt brug.

…og vinderen er!

Oister er en klar vinder. I forhold til hastigheden holder de, hvad der loves i reklamerne, og kunderne har med 10 GB datatrafik i princippet ubegrænset dataforbrug.

Oister er 3’s lavprisselskab og benytter således også deres 3G-net. Alt dette kombineret med en månedspris på 169 kroner, uden bindingsperiode, sender Oister til tops. Det koster 399 kroner at købe et USB-modem, som er forudsætningen for at komme online.

Nummer to er Telmores mobilt bredbånd 1.0. Her er prisen også 169 kroner og dækningen sker via TDC’s netværk. Ulempen er en forbrugsgrænse på 5 GB. Telmore tilbyder dog et USB-modem til kun én krone, tilgengæld skal du acceptere en bindingsperiode på seks måneder. Med en lovet hastighed på 1 Mbit/s har Telmore et interessant produkt.

De andre

Som nævnt findes ingen dokumentation for dækningsudbredelsen og kvaliteten, derfor mener vi ikke det er forsvarligt, at placere Sonofon, CBB Mobil, Telia og Call Me på en hitliste.

Årsagen til at topprodukterne hos TDC og 3 ikke vinder testen er, at vi klart mener ovenstående vindere giver meget mere “value for money”.

Udviklingen på data og mobilt bredbånd går utroligt stærkt. Derfor kan en dårlig dækning i dag være ændret til topdækning i morgen.

Er du i tvivl om dækningen, så spørg selskaberne om du kan afprøve produktet gratis uden binding og omkostninger. Stol ikke blindt på sælgerens lovning om dækning, da geografiske forhold og omgivelser kan påvirke dækningen kraftigt.

Læs også…
Guide til: Køb af mobilt bredbånd
Mobilt bredbånd: Fem gode råd før købet
Mobilt bredbånd: Du kan ikke stole på hastighederne
Mobilt bredbånd: Hvem er bedst til prisen?

Seneste nyt i fortællingen

Siden vi publicerede denne artikel er der kommet mere til sagen. mobilsiden har holdt fast i temaet. Efterfølgende d. 3/2/2009 publicerede vi nyheden; Mobilt bredbånd bliver endnu billigere – Artiklen kan du læse her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for seneste nyt om sagen..