Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilt bredbånd: Telia tager tigerspring

Mobilt bredbånd: Telia tager tigerspring

I år vil Telia tager et kolossalt tigerspring i forhold til 3G og 4G. Det skyldes nye muligheder fra 1. maj.

1. maj bliver det tilladt for de danske mobilselskaber at bruge frekvensbånd fra det tidligere GSM-netværk, og det betyder at blandt andet Telia kan tage et ordentligt ryk i 3G -og 4G-dækningen. Det skriver Computerworld.

 - "Vi kommer i år til at tage kolossale tigerspring på både 3G og 4G i forhold til vores dækning, og det er helt uhørt, hvad man kan gøre, for vi kan bruge det eksisterende netværk," fortæller netværksplanlægger Ole Hauris Sørensen fra Telia til Computerworld.

Han forventer desuden at Telia vil dække 98 procent af den danske befolkning med 3G, samt 75 procent med 4G.

Frekvensbåndene som er blevet frigivet til 3G -og 4G-brug er 900 og 1800 megahertz, som giver betydeligt bedre rækkevidde.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Daniel 18-04-2011 14:10:10

Helt sikkert tiltrængt. Selvom telefonen siger at der er god dækning så ændre det sig hurtigt når man skal bruge forbindelsen, hvorefter telefonen må finde forbindelsen igen hvis det overhovedet er muligt at finde en.

0 0
Exert 18-04-2011 12:14:25

Det er da også i den grad tiltrængt for Telia, men godt for konkurrencen, hvis de kommer lidt ind i kampen.

Er jeg den eneste der synes, de villeder kunderne, når de på deres dækningskort vælger næsten samme farve til 4g som de har på EDGE? http://telia.dk/mobil/daekning/

0 0
Gizmo 18-04-2011 17:21:31

Det kommer alt for sent.. Glæde mig at jeg er fri for telias elendigt 3g dækning, og deres møglangsom EDGE netværk, når min bindingsperiode hos dem udløbe om et uges tid.. "Vi kommer i år til at tage kolossale tigerspring på både 3G og 4G i forhold til vores dækning, og det er helt uhørt, hvad man kan gøre, for vi kan bruge det eksisterende netværk," Det lyder som varmluft i min ører, hvor det mest er tom snakke og reklametrick, og det køber jeg ikke og aldrig fremover, når de har brændt mig falske påstand på stribe, og deres dækningskort er upræcis og tvivlsomt, gad viden hvor mange har brænde finger hos dem som jeg gøre i danmark.. ??

0 0
evilguy 18-04-2011 14:58:56

Så er det godt at man på Telias kort selv kan vælge i mellem 2G, 3G og "4G" og kun få vist netop den teknologi man ønsker at se dækningen på.
Så nej det er ikke noget problem i praksis.

0 0
Exert 18-04-2011 18:34:07

Det er da netop et problem i praksis. For den der ikke lige følger så meget med i teknologinyheder, er her tilsyneladende et overskueligt kort over Telias dækning. Den første farve man støder på er 4g, og hvis man ikke er virkelig opmærksom ser Telias 4g-dækning ud til at være helt fantastisk. Jeg kan ikke andet end tro at det er med vilje, når man vælger en farver så tæt på hinanden. Selv om man kan klikke sig frem til det rigtige kort skal det kort, de vælger at vise fra starten stadig være sigende for Telias dækning, i stedet for at vildlede.

0 0

Om brug af cookies