Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobilt bredbånd (test): Den bedste og værste dækning

Mobilt bredbånd (test): Den bedste og værste dækning

Danmarkstesten (del 2): Skal du på nettet via mobilt bredbånd, er dækningen altafgørende. 3 fører stort - men hvor længe?

Der hersker ingen tvivl om at Teleselskabet 3, fortsat har førertrøjen på i dækningen af Danmark i forbindelse med mobilt bredbånd.

Oplevelsen er klart, at man kommer online stort set overalt. Betegnelsen "stort set" skal dog tages alvorligt, da der fortsat er huller i nettet - blot ikke så store som hos konkurrenterne.

De konkurrerende selskaber TDC, Sonofon og Telia har alle i forbindelse med testen meldt følgende ud: "Det er kun et spørgsmål om tid, inden vi slår 3".

Èt selskab er godt på vej

Vores undersøgelse af mobilmarkedet viser, at reelt er TDC det eneste selskab, som har en chance for, indenfor en overskuelig periode at nå op på siden af 3.

Selskabets dækningskort, vores egne målinger og rapporter fra testpersonerne efterlader et klart indtryk af særligt ét teleselskab i aggresiv fremmarch.

TDC har stort set fuld dækning i storbyer, større byer og samt oplandsområder. Desuden er der forholdsvis god dækning i mange landområder og ved hovedfærdelsårerne. Inklusive togstrækninger.

Lang vej for Sonofon og Telia

Både Sonofon og Telia følger en strategi om først at etablere dækning der, hvor der bor flest mennesker. Det er en naturlig forretningsmæssig disposition, men det betyder samtidigt, at det mobile bredbånd er knap så mobilt som hos 3 og TDC.

Skal Danmark dækkes med mobilt bredbånd, har disse to selskaber den længste vej.

På dækningen er Sonofon marginalt foran Telia.

Hvad afgør valget?

3 er bedst, TDC er godt, mens Sonfon og Telia har den dårligste dækning.

Et valg kan afgøres af mange ting, f.eks. hvad arbejdspladsen tilbyder de ansatte, kombinationsabonnementer og aktuelle tilbud.

Skal du blot være online et fast sted, som f.eks. lejligheden eller kolligieværelset kan Telia og Sonofon sagtens være et udmærket valg. Men så snart du skal være en smule mobil er garantien for en god brugeroplevelse ikke tilstede.

Gode råd!

Uanset hvad du vælger, mener vi, at du skal gå efter tilbud, hvor teleselskabet giver dig mulighed for at afprøve deres produkt gratis i en periode. Vel at mærke uden omkostninger andet end for testperioden.

Søg også brugsstederne på selskabernes dækningskort som findes på deres hjemmesider.

Det er naturligvis også vigtigt at se på prisen. Der er ingen garanti for, at det dyreste produkt også er det bedste.

3, TDC, Telia og Sonofon har egne søsterselskaber, som oftest har billigere produkter på hylderne end moderselskabet. Selskaberne hedder Oister, Telmore, Call Me og CBB Mobil.

Andre artikler om Danmarktesten

Del 1: Danmarks bedste mobile bredbånd

Del 2: Den bedste og værste dækning

Del 3: Pris og dækning (fakta)

Del 4: Hastighederne svinger enormt

Del 5: Resultatet af hastighedsmålinger (fakta)

Del 6: Køb det billigste

Del 7: Den billigste netadgang (fakta)

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies