Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobiltakster i våbenhvile

Mobiltakster i våbenhvile

De sidste to år er mobiltaksterne stagneret. Ifølge analytiker er der ingen umiddelbar udsigt til lavere priser. Heller ikke selvom teleselskaberne vifter med overskud.

Til trods for at teleselskaberne er begyndt at få overskud, ligger minuttaksterne på mobiltelefoner stille på tredje år. Og der er heller ikke udsigt til prisfald.

Teleanalytiker John Strand, Strand Consult, udtrykker overfor Berlingske Tidende, at priskrigen fra 2003 nu er gået definitivt i stå.

»Personligt tror jeg ikke på de store prisfald i fremtiden. Siden de store prisfald i 2003 har vi oplevet to ting: stagnerende priser og en voldsom vækst af antallet af minutter, som en mobilkunde taler. De to ting kombineret med voldsomme besparelser, har givet en effekt, der kan ses på samtlige selskabers bundlinje,« mener John Strand.

På tredje år er der pause i takstkampen, og selskaberne er begyndt at tjene penge. Men ifølge John Strand er der dog ikke grund til pengefest i teleselskaberne.

»Det er ikke en fremgang, der er stor nok til at forrente de investeringer, der er foretaget, og dem som selskaberne står overfor i forbindelse med implementering af 3G-telefoni. Patienten har fået det bedre, men han er langt fra rask,« siger John Strand.

Som eksempel nævnes Telia, der har opnået fremgang, men som skal have forrentet den resterende udgift på de fire milliarder kroner, som firmaet smed på bordet ved opkøbet af Orange Danmark.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies