Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobiltelefon med indbygget projektor

Mobiltelefon med indbygget projektor

Sydkoreanske Iljin Display har udviklet en projektor på størrelse med en mønt. LG og Samsung har fingrene med i kagen og er på vej med teknologien i nye mobiltelefoner.

Billedet viser en prototype på en projektor-telefon.
Billedet viser en prototype på en projektor-telefon.

En Sydkoreansk virksomhed har udviklet en projektor på størrelse med en mønt. Den lille ny er baseret på LED-teknologi og kan præstere et billede på væggen på op til 7” i fuld farve. Og så kan den bygges ind i en mobiltelefon.

Sydkoreanske Iljin Display arbejder sammen med LG og Samsung, og siger, at de første mobiltelefoner med projektor kommer på markedet allerede næste år.

»Omkring halvdelen af de mobiltelefoner, der bliver solgt nu, har digitalt kamera. I fremtiden regner vi med, at mange også vil have indbyggede projektorer, siger Park Seung-gwon, direktør i Iljin Display ifølge The Korea Times.

Mobiltelefoner med projektorer kommer ifølge Iljin Displays direktør på markedet til april næste år, hvilket heller ikke er så utænkeligt. Virksomheden har nemlig det sidste halve år arbejdet sammen med Samsung Electronics og LG Electronics om den nye teknologi.

Mobilsiden.dk så projektor-telefon i 2002

Ideén om en projektor i mobiltelefonerne har eksisteret længe. Allerede helt tilbage i 2002, ved CeBIT messen i Hannover, blev Mobilsiden.dk præsenteret for en sådan telefon.

Projektoren var dengang et ekstramodul der blev sat på spidsen af telefonen. Selvom der dengang blot var tale om en "fremtids idé" - altså en tidlig prototype, så husker vi stadig hvordan den fik megen opmærksomhed.

Det skal her tilføjes, at prototypen virkede ganske fint - sålænge der var forholdsvis mørkt.

(Billedet i denne artikel er prototypen af en projektor til mobiltelefoner, taget på CeBIT 2002)

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies