Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobiltelefon til blinde

Mobiltelefon til blinde

Udviklingen af mobiltelefoner fortsætter med en rasende fart som meget let binder en til at købe det nyeste nye. Men nogle gange betyder den udvikling også, at enkelte samfundsgrupper ligger tilbage i støvet. Her taler vi om blinde, som de fleste mobilproducenter ikke har udset sig som en populær markedsgruppe.

Touch MB findes både i en engelsk og kinesisk udgave.
Touch MB findes både i en engelsk og kinesisk udgave.

Det skal dog siges der har været mobiltelefoner specielt beregnet til blinde. Ved at snakke til telefonen, har det været muligt at ringe op og skrive beskeder, men det er ikke altid, at dette er specielt attraktivt for brugeren.

Derfor har Samsung præsenteret en ny type mobiltelefon for blinde. Udviklet fra et forskningscenter i Shanghai, Kina, kommer Touch Messenger Braille. Mobiltelefonen udnytter et helt nyt system, som kan læse og forstå blindesprog. Således kan blinde nu bruge telefonen præcist ligesom ved en almindelig mobil.

Alle er begejstret

Samsung har fuldt ud lov til at være stolt af deres mobiltelefon. Det er nemlig ikke bare dem selv, der roser den. Touch MB vandt nemlig guld ved Industrial Design Excellence Awards. Juryen valgte Samsung, da de som eneste havde lavet en praktisk løsning til personer, som ellers har været berøvet for muligheden for at bruge en mobiltelefon.

Touch MB kommer i både en kinesisk og en engelsk udgave, og man kan kun håbe, lande verden over tager telefonen til sig som en hjælp til udsatte i samfundet.

Kilde: Amobil.no

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies