Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobiltelefonen er måske fremtidens nøgle

Mobiltelefonen er måske fremtidens nøgle

Har du glemt at låse døren, så kan det måske i fremtiden ske via mobilen. Ruko og Securitas Direct Verisure samarbejder om løsning.

Et nyt samarbejde mellem Assa Abloy, som ejer Ruko, og Securitas Direct Verisure vil afhjælpe problemstillingen, som nogle danskere nogen gange oplever ”Fik jeg egentlig låst døren?”.

Ruko og Securitas Direct Verisure vil nemlig gøre det muligt for danskerne, at låse sig ind via mobiltelefonen. Kort og godt skal det betyde, at man kan låse sin dør og låse den op fra hele landet. Det skriver Business.dk.

 - ”Hvis du for eksempel skal have besøg af en håndværker, så kan du på dit arbejde ved hjælp af app'en sidde og åbne og efterfølgende låse døren derhjemme. Så du behøver ikke at udlevere en ekstra nøgle eller give en kode,” forklarer administrerende direktør i Ruko Tommy Hjulmand.

Skal mobiltelefonen overtage nøglen, så kræver det at du investere i en digital lås fra Ruko, som kommer på hylderne i slutningen af september måned hos cirka 100 låsesmede og danske byggemarkeder. Ruko har haft en anden digital lås på markedet, som altså ikke kan tilkobles applikationen fra Securitas Direct Verisure.

Der er mange praktiske fordele ved, at man ikke længere har behov for en fysisk nøgle, men der kan også være noget usikkert forbundet med det.

Thomas Wong, der er chef-sikkerhedskonsulent i sikkerhedsfirmaet Fort Consult, er bekymret for sikkerheden i projektet. Securitas Direct Verisure selv forklarer dog, at de har arbejdet på udviklingen af systemet i to år – og det er et lukket og uafhængigt system. Dette mener Thomas Wong, dog ikke er en garanti.

Der stilles også spørgsmål ved, hvordan man ser der har været ”indbrud” – med den normale lås er det tydeligt. De danske forsikringsselskaber, Berlingske Business har været i kontakt med, vil også vide mere omkring projektet før de tager stilling til, hvor de står i forhold til, hvornår de dækker og hvornår de ikke dækker.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Villiam 19-08-2013 13:45:31

spænnende at se hvor meget kriminalitetens success stiger når det der er aktuelt :P

0 0
Jesper Søgaard 20-08-2013 11:43:57

Ikke voldsomt meget vil jeg gætte på. Indbrudstyve har formentlig ikke hjerne nok til at hakke en lås.

Hvis der ingen låse fandtes i dag og man skulle udvikle den fra bunden så ville man ryste på hovedet af en nøgle. Den er jo SÅ nem at kopiere og nem at stjæle!

En app med en kode er lige så fin til at låse ens dør op med som den er til at gå på netbank.

0 0
Frederik 20-08-2013 13:53:49

Og hvor ofte bliver låsen brudt op af en låsepistol eller et dirkesæt idag? Det kan hurtigt tage et par timer at dirke Ruko Garant for eksempel selvom tyven "ekspert".

0 0
Om brug af cookies