Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobiltelefonen fylder 40 år

Mobiltelefonen fylder 40 år

Med en Motorola DynaTAC 8000x som vejede blot 800 gram blev verdens første telefonopkald fra en mobiltelefon foretaget for fyrre år siden.

Martin
Martin "Marty" Cooper med en DynaTAC 8000x mobiltelefon. (Billedkilde: en.wikipedia)

Den tredje april 1973, lavede daværende ingeniør hos Motorola Marty Cooper det første offentlige telefonopkald fra en mobiltelefon. Opkaldet blev foretaget til lederen for den rivaliserende udviklingsafdeling hos Bell Labs for at overlevere nyheden om, at Motorola havde vundet kapløbet om at lave den første mobiltelefon.

Telefonen hed DynaTAC 8000x og vejede lige omkring 800 gram, et godt stykke mere end de 100 gram som de fleste telefoner i dag ligger og roder omkring.
Selvom flere mobile telefoner på størrelse med kufferter havde set dagens lys, anses DynaTAC 8000x som den første egentlige mobiltelefon idet den “kun” vejede 800 gram, var 25 centimeter høj og derfor kunne benyttes som håndholdt enhed.

En gammel promoverings video for DynaTAC kan ses her.

Desuden har The Verge sidste år lavet et udmærket interview med Marty Cooper hvor de blandt andet snakker om Motorolas fremtid, nutidens teknologiske fremstød og hvad lederen for Bell Labs sagde til at modtage det sagnomspundne opkald. Interviewet kan læses her.

Kilde: The Verge

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies