Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobiltelefonen skriger hvis den bliver stjålet

Mobiltelefonen skriger hvis den bliver stjålet

Nu kan du få Skriget til mobiltelefonen – altså ikke Munch's maleri, men den ægte vare. Hør en lydprøve på nettet.

Britiske Synchronica er klar med en softwareløsning der skal hjælpe hvis mobiltelefonen bliver stjålet
Britiske Synchronica er klar med en softwareløsning der skal hjælpe hvis mobiltelefonen bliver stjålet

Britiske Synchronica er klar med en softwareløsning der skal hjælpe hvis mobiltelefonen bliver stjålet. Synchronica kan ikke forhindre selve tyveriet, men programmet kan til gengæld gøre livet surt for tyven, når først telefonen er stjålet. Dels ved at de gemte data på telefonen automatisk slettes og telefonen spærres med en såkaldt wipe-and-lock-funktion, der aktiveres ved at sende et radiosignal på telefonen.

Og dels med den såkaldte Scream Alarm, hvor telefonen sættes til at udsende et øredøvende skrig – en lydprøve kan høres på Synchronicas hjemmeside.

»I gennemsnit går der kun 30 sekunder, før offeret opdager at telefonen er væk, sammenlignet med en time når det er pungen, der er stjålet. Ved at bruge vores tjeneste kan offeret være sikker på, at vigtige informationer omgående fjernes fra den stjålne telefon – og så får offeret samtidig den tilfredstillelse, at tyven står tilbage med en skrigende telefon,« siger Carsten Brinkshulte, direktør i Synchronica.

Tyveri af mobiltelefoner er et stigende problem i takt med, at telefonerne bliver stadig mere avancerede og dermed også værdifulde. Ifølge politiet i London bliver der stjålet omkring 10.000 telefoner i byen hver eneste måned.

Lyt til den skrigende mobiltelefon, klik her!

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies