Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobiltelefonen trænger til en slankekur

Mobiltelefonen trænger til en slankekur

En ny tradition har udviklet sig blandt mobiltelefon-brugere. Januar bruges til at rydde op på telefonen og slette alle de mærkelige kontakter, du har indtastet i årets løb.

Mange starter det nye år med en tur i motionscenteret for at smide de overflødige kilo, som vi har samlet sammen over jul og nytår. Men det er ikke kun vores kroppe, der har brug for en slankekur; en undersøgelse fra britiske Virgin Mobile viser, at mange mobiltelefon-ejere bruger januar til at gennemføre en større oprydning i telefonens kontaktliste.

Virgin Mobile har ringet til 2.000 ejere af mobiltelefoner og en tredjedel fortæller, at de har gemt telefonnumre af ukendt oprindelse på deres telefon. I gennemsnit bliver der tilføjet mellem tre og seks ukendte telefonnumre til mobiltelefonens kontaktliste hver eneste måned. De hober sig op over tid – Virgin Mobile har regnet sig frem, at 576 millioner ukendte telefonnumre blev gemt på britiske mobiltelefoner alene i 2006.

Næsten halvdelen af de adspurgte fortæller, at de har gjort det til en tradition at rydde op og slette alle numre i hukommelsen, som de ikke kender, i løbet af januar måned.

Men hvor kommer alle de uidentificerede numre fra? Virgin Mobiles talsmand, Simon Dorman, har en forklaring:

»Der er mange forskellige grunde til, at vi samler telefonnumre, det kan være at du var fuld til en julefrokost og forsøgte at slippe væk fra en uønsket beundrer ved at sige ja til at gemme personens nummer eller måske var du bare høflig, fordi nogen bad om dit nummer. Det kan ogå være nye kontakter, som du har mødt gennem dit arbejde, men bagefter har du glemt deres navn og hvor du har mødt dem. Januar er det perfekte tidspunkt til at rydde op i dit liv – og din mobiltelefon – og du vil føle dig lettet bagefter,« siger Simon Dorman.

Blandt de adspurgte svarer 15 procent, at de fleste af de ukendte numre på deres mobiltelefon er indtastet under værtshusbesøg. Så hvis din kontaktliste er fyldt med folk, du ikke kender - så er det måske på tide at sende mobilen på slankekur.

Denne nyhed er leveret af ComON.dk - Daglige nyheder til it-professionelle

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies